Exista, dar trebuie folosite cele 4/5 elemente, chakrele, concentrare in liniste extrema(poti vedea ce nr vor fi la o loterie, etc). Poti aprinde obiecte(probabil, daca poti).
Permite-mi sa te intreb, de unde stii lucrurile astea?
Le-ai experimentat tu personal sau ai citit despre ele doar?
Da. Sunt adevărate.
De exemplu, bunica a fost la o vrăjitoare pentru a-i face rau mamei fiind ca nu o suporta( bunica in partea tatălui).
Mamei i se detecta cancer din doi in doi ani doar, avea probleme cu coloana, doctorii ii spuneau ca nu ii de operat dar mama nu se putea ridica din pat. Deci se simtea foarte rau.
Dupa ce a murit bunica, o femeie din oras, a mers la groapa ei si i-a aruncat ceva in groapa, nimeni nu stie ce. Iar mama a aflat prima data de la un preot, din intamplare iar apoi i-a spus si sora bunicii respective.
Deci da, exista.
Aici vine rolul autosugestiei. Dacă nu crezi nimic din toate astea și ești atent să nu fii otrăvit cu mercur sau alte din astea, nu are ce să ți se întâmple.
Si cum poti fi atent sa nu fii otravit cu mercur?
Sa fim seriosi, ca nu ai cum sa stii asta, sa detectezi asta, eventual cand te simti rau, daca iti vine ideea asta te poti testa cu analiza, altfel n-ai cum sa stii.
Mai ales ca mercurul nu cred ca e singura chestie cu, care cineva te poate otravii, iti poate pune orice, chestii pentru care poate nu exista analize sa le identifici.
Îți prepari singur mâncarea și procuri singur alimentele, simplu.
Nu neaparat, daca stai in aceeasi casa cu persoane care iti pot face rau, iti poti procura tu singur alimentele cat vrei, ti le poate infesta.
Cred ca o cale ar fi sa locuiesti singur ( adica ma rog, cu partenerul / partenera ), si sa refuzi sa mananci de la alte persoane.
Păi eu credeam că e foarte evident că nu stai în casă cu orișicine.
Chiar de curând a fost reamintit un caz cu o cântăreață parcă ce l-a primit pe un prieten în casă să doarmă la ea și acesta a omorât-o.
A omorat-o folosindu-se de puterea fizica sau in felul acela cu otravire?
Fizică. Dar mai contează? Ideea e să nu ai încredere în oameni, oricât de prieteni ți s-ar părea. Chiar dacă tu încerci să le faci un bine aceștia îți pot face mult rău în schimb.
Intrebam crezand ca se incadreaza in subiectul pe care l-ai deschis.
Mintea / constiinta unor oameni, ramane un mister ce nu poate fi deslusit...nu poti intelege de ce ar face unii oameni asa ceva, mai ales daca persoana careia ii face asta e o prietena, una care clar te considera prieten din moment ce te primeste la ea in casa.
Există. Vrăjitoarele folosesc puterea diavolului pentru a face rău cuiva. Blestemele si toate cele nu se pot prinde persoanele cu suflet curat, diavolii nu le pot afecta. Pe lângă vrăjitorie, persoanele cu suflet rău dețin anumite energii negative pe care le transmit celor de lângă ei, dacă-i supără, in mod involuntar.
Eu nu am pățit, nu mă dușmănesc cu nimeni, dar mama mi-a povestit ca in tinerețe i-a placut de un băiat care îi facea prea multe avansuri si voia sa se căsătorească cu ea, in special mama lui. La un timp nu l-a mai plăcut dar el continua sa o caute. După ce s-a măritat cu tatăl meu, ea a început sa îl viseze regulet pe acel băiat, dar mult mai frumos (zicea ca arata ca Făt-Frumos, ba chiar ca un înger) si o făcea sa se gândească mereu la el. Ea spune ca ar fi posibil ca mama lui sa îi fi făcut blesteme ca sa fie din nou cu el, dar ea si-a văzut de treaba si visele au dispărut.
Acum si el, si mama lui sunt doi alchoolici pe care toți îi disprețuiesc.
Crezi tu ca blestemele nu se prind de cei cu sufletul curat?
Suflet fara pata nu exista, doar ca intr-adevar exista persoane care chiar daca fac greseli omenesti au un suflet extraordinar de bun, pe langa altii care au un suflet rau si persevereaza cu energiile negative.
Eu as crede mai degraba ca sunt sanse mai mari sa se prinda la persoanele cu suflet bun, fiind persoane mai maleabile, mai sensibile.
Nu sunt mai sensibile, ba chiar sunt mai puternice pentru ca rezista mai bine in fata ispitelor. Diavolul nu se poate poate atinge de ele (chiar daca ele mai fac greșeli, toată lumea face) deoarece Dumnezeu nu îi lăsă să o facă, le protejează.
De unde se auzea? :-)
Treaba e ca din punctul meu de vedere toate chestiile astea, religia, dumnezeu, demonii, vrajitoria, se incadreaza la mistic / mister.
Nu poti stii daca exista cu adevarat aceste lucruri.
Din punctul meu de vere un om sincer cu el insusi, care nu se lasa spalat pe creier, nu poate stii la sigur daca exista aceste lucruri, doar auzind de la persoane care nu au credibilitate pentru ca si ei la randul lor au fost invatati de altii.
Dar in timp ce unii ( ca si mine de altfel) traiesc in incertitudine, altii cred, atat in dumnezeu si puterea rugaciunilor, cat si in vrajitorie.
Sunt unii religiosi care sustin ca au ajuns la nivelul sa vada demoni ( habar n-am daca li se pare, sau daca chiar e real ce li se intampla).
Sunt si cei care practica vrajitoria ( dar la fel, habar n-am daca este real ceea ce fac / daca unii din ei cred in asa ceva doar ca nu e adevarat si nu se intampla nimic de fapt / sau daca nici macar ei nu cred si totul este doar o scamatorie, pur pentru bani ).
Eu? eu sunt agnostica, nu mi se pare realist sa afirm sau sa neg despre existenta a ceva anume, atat timp cat nu cunosc personal lucrurile astea, decat din auzite ( de la persoane care nu au credibilitate / spalati pe creier ), sau din citit de pe net / carti.
Parerea mea e ca nici macar un ateu ( persoana care crede de fapt cu tarie ca nu exista, nu care nu crede ca exista ), nu poate sa afirme sau sa nege ceva ce nu cunoaste, ce nu are de unde sa stie daca e acolo, sau nu e.
Ai scris ceva. Si eu sunt la fel, dar realist vorbind, greu sa nu se fi vazut lucrurile astea daca existau.
Pai de exemplu, legat de vrajitorie, ghinionul unuia asupra caruia s-au facut vraji, necazurile pe care le are, le stie doar el, si eventual apropiatii lui carora li se plange, nu aveam cum sa vedem noi, ca nu se mediatizeaza cazurile astea.
De asta am si pus intrebarea asta aici, ca poate vad unele persoane ce au avut experiente personale, ce au " deslusit" ce li s-a intamplat / ca li s-a intamplat asta, si poate au gasit si o rezolvare.
N-am spus ca e imposibil sau ca nu mi-ar placea sa fie, dar, luand-o logic sunt mai multe sanse sa nu existe. Un caz mult mai discutat sunt fantomele si pana la urma nici ele n-au fost dovedite.
Sa iti dau un exemplu.
Cand un om rau interactioneaza cu un om bun, si ii face anumite faze, pe omul bun il v-a afecta foarte tare, pentru ca are un suflet maleabil si usor de atins.
Cand un om rau interactioneaza cu un alt om rau...ei aici e alta treaba...pentru ca de obicei se inteleg bine )
Mai degraba pui pe forumuri mai cunoscute si internationale gen stackexchange, quora, reddit. Putine sanse pe aici sa primesti raspunsuri mai serioase.
Nu prea stiu de forumurile astea, mentionate de tine, mai ales ca si aia, chiar daca sunt straini si scriu in engleza, aia nu inseamna ca raspunsurile lor vor fi tot gen. fara esenta, fara continut.
De ce crezi tu ca cei buni au suflet maleabil? Oamenii puternici nu pot fi buni, sau cum?
Nu am zis asta, am zis doar ce cred, ti-am dat si un exemplu, un exemplu realist.
Dar persoane care sunt rele dar si puternice nu crezi ca exista?
Sunt multi care asa ajung puternici, facand rau altora.
ToT ti-a dat cel mai bun raspuns.
Da, este reala dar nu este deloc notiunea pe care o stii tu.
Nu are rost sa intram in detalii caci o sa innebuneasca anumiti utilizatori.
In general totul tine de intentie si credinta. (Sunt si alti factori dar fara primii 2 nu ai cum sa incepi)
Sa zicem ca esti blestemat. Daca persoana respectiva are o intentie puternica (te uraste foarte mult) iar tie iti este frica de blestem atunci acea frica o sa te urmareasca mereu iar tu insati o sa-ti faci acel rau fara sa-ti dai seama.
La polul opus, daca nu crezi deloc in asa ceva, ( asta inseamna sa nu ai pic de frica atunci nu patesti nimic ).
Daca te gandesti ca esti protejata de un talisman sau de credinta ta intr-o Divinitate atunci la fel, nu patesti nimic dar acea credinta trebuie sa fie curata, sa nu existe urma de indoiala. Ori nu crezi in nimic care sa te afecteze negativ, ori 100% in ceva.
E acelasi principiu folosit cand te rogi. Daca nu ai credinta ca o sa fii vindecat atunci o faci degeaba.
Lucrurile astea sunt folosite dar multi nu le baga in seama pentru ca nu le stiu. Sunt normale. Subconstientul tau poate sa-ti fie atat un prieten cat si un dusman.
Cauta pe internet efectul Placebo. Pe scurt : au existat oameni care s-au vindecat de diverse boli folosind numai pastile cu zahar sau substante fara vreo proprietate.
Nu mai intru in detalii precum alimentatia care e plina de fel si fel de substante nocive si mass-media care e plina de simboluri.
Anumite ritualuri au numai rolul de a-ti mari acea credinta.
Sa zicem ca stii de la o baba ca trebuie sa dai de 10 ori inconjurul unei cladiri pentru a ti se indeplini o dorinta ce nu este imposibila dar nici extrem de usor de indeplinit.
Tu, daca faci acel efort inseamna ca ai increderea ca o sa se intample ceva. Nu e logic?
Cu credinta poti sa faci in teorie ORICE.
In practica, omul este LIMITAT datorita existentei unor reguli, NATURA.
anonim_4396 întreabă:
OanaG întreabă:
AvalohAlyn întreabă: