Nu zic ca nu as mai avea nevoie si de aceasta materie cenusie de care vorbesti -in privinta aceasta nu ajung nici la degetul cel mic al lui Einstein.
Dar eu am nevoie mai mult de dragostea lui Hristos in inima mea, mai mult de prezenta Sa in viata mea decat de inteligenta sau o memorie buna. Mai mult de lucrurile spirituale decat de cele materiale. Pe noul pamant le voi avea si pe acestea de pe urma.
Nu cunosc cazuri concrete şi nici nu prea sunt documentat despre subiectul ăsta, dar pentru asta o părere tot pot să îmi dau. Faptul că în general ţigăncile se ocupă cu vrăjitoria (nu numai ele, dar mai mult ele) şi ştiut fiind faptul că, tot în general, ele sunt hoaţe şi mincinoase mă duce cu gândul că e mai mult vorba de şarlatanie. În afară de ele, am auzit că se mai ocupă şi unele babe dubioase, de pe la ţară, fără şcoală, fără cultură... ceea ce ar întări ideea de care spuneam. Dar nu bag mâna-n foc că asta ar trebui să fie concluzia justă. S-ar putea şi să mă înşel.
"La ce va referiti cu materia cenusie?"
Se refera la creier, la gandire. Se refera la a nu mai fi indoctrinat (cand este vorba de religie, credinta).
lipsa de materie cenusie= lipsa de gandire, de inteligenta, intelepciune, etc.
Din pricina asta m-am referit la Einstein, despre care stim ca a fost printre cei mai inteligenti oameni de pe pamant.
Te contrazici. Sunt convins că tu te consideri ca având materie cenuşie. Dar în acelaşi timp esti si îndoctrinat (când e vorba de religie...). Cum e? Ai intrat în gruparea aia adventistă si de acolo nu te mai poate scoate nimeni nici cu macaraua. Vii si spui că sfârsitul a început în anul o mie opt sute si nu stiu cât (bine că nu zici că de pe vremea lui Ştefan cel Mare) si multe lucruri de felul ăsta. Ai putea să fii obiectiv si să spui cum e cu materia cenusie vs. de îndoctrinare?
Da, din punctul meu de vedere exista.
Un vecin a fost otravit cu mercur sau ceva de genul asta, a mers la o multitudine de preoti si abia dupa un timp indelungat a inceput sa isi revina.
"Credința este o încredere neclintită, o puternică încredințare în lucrurile care nu se văd."
Toti oamenii au credință; la modul general nimeni nu ar putea să trăiască fără credință. Nici sotul si nici sotia nu ar putea sa conviețuiască împreună dacă nu ar avea încredere unul în altul. Nici la muncă nu ne-am mai duce dacă nu am avea încrederea că la sfârșitul zilei/săptămânii sau a lunii nu voi primi plata. (Chiar daca muncitorul poate fi plătit de frica legii).
Toate lucrurile sunt legate credință, de încredere: orice acțiune am face, este legată de încredere: fie ca mancam, bem, muncim, ne relaxam; si cu cât mai mult când iubim! Ori folosește cineva sistem de monitorizare (gps) pentru persoana iubită? Nicidecum.
Creștinii au ajuns să cunoască pe Dumnezeu pe care nu-L vede. Si după ce L-au cunoscut, pentru că Dumnezeu este dragoste, a fost imposibil pentru ei ca să nu se încreadă in El.
Au citit despre El, si ei au văzut purtarea Lui de grija în viața lor. Nu mă refer la cei care s-au născut creștini, ci la cei care au ajuns să cunoască în mod personal pe Dumnezeu, chiar si dacă acestia s-au născut în familii creștine.
Crucea este cu adevărat o nebunie pentru cei ce nu o înțeleg; dar pentru ceilalți este elementul care a trezit dragostea pentru Dumnezeu în inima credinciosului; este speranța creștinului.
Creștinii sunt considerați ca le lipsește "materia cenușie", că nu judecă sănătos și normal atunci când au ales să se încreadă în Dumnezeu. Dar credința nu ține de etichetările acelora care nu s-au încălțat niciodată cu bocancii creștinului.
anonim_4396 întreabă:
OanaG întreabă:
AvalohAlyn întreabă: