| Angelindeed a întrebat:

Vreau pareri despre asta, am gasit-o pe Facebook, pe un grup:

,, Scopul femeii e sa devina mama, altfel, nu va putea fi niciodata fericita.

Prove me wrong

LE: Best comment

"Nici nu știu dacă e vorba de un scop așa cum înțelegem noi tradițioanl termenul, adică sub formă de țel sau obiectiv. Este vorba de o împlinire pe care nu poți evita.

Sau poți, dar o să sfârșești suspinând că a trecut viața pe lângă tine.

Mama nu este doar un rol în societate, ori cea mai importantă persoană din viața oricărei persoane, ci e mult mai mult decât atât.

E ceea ce aduce lumină într-un univers rece. Să poți să aduci o viață de om pe lume și să nu o faci, denotă narcisism și confuzie.

Eu nici nu le spun femei celor care nu fac copii. În ochii mei ele sunt fete.

Femeile sunt femei cu adevărat abia în momentul în care dau naștere unui nou univers - în momentul în care reușesc să schimbe structura realității prin actul nașterii. Ăla e momentul în care fata devine femeie."

_________
Mama mea m-a batut cu pumnii si picioarele toata copilaria, si pe mine, si pe sora mea. Am o gramada de probleme acum, si de sanatate, si psihice, nu sunt capabila sa am un copil, nu stiu daca o sa fiu vreodata. Este femeie doar pentru ca si-a desfacut picioarele? In schimb, eu nu o sa fiu niciodata, pentru ca sunt infertila?

10 răspunsuri:
| WhatABeautifulDay a răspuns:

Suntem in anul 2018 acum, aceasta mentalitate este destul de invechita. Femeile care nu isi doresc copii chiar sunt in crestere, cel putin in zonele urbane/dezvoltate si nu mai sunt vazute intr-o lumina negativa. Daca vrei un copil, poti adopta unul, sunt multi copii care tanjesc dupa dragostea si caldura unei mame iubitoare.

| Holiday a răspuns:

Linisteste-te, nu trebuie neaparat sa ai copil/ii ca sa ai o viata frumoasa si sa te simti implinita. In ultima instanta exista si varianta adoptiei, daca vrei neaparat sa cresti un copil sau mai multi.
Din cate am vazut ai vreo 20 de ani, n-ar trebui sa-ti bati capul acum cu asta. Incearca sa-ti faci o cariera, eventual sa te stabilesti undeva unde sa nu te mai streseze ai tai si distreaza-te cat poti. Ai timp destul de facut sau infiat copil/ii dupa 30 de ani. De unde graba asta?!

| Iunix a răspuns:

Tocmai ce voiam să scriu un comentariu prin care să atac oarecum toată recunoştința şi lauda asta generalizată pentru toate mamele dar văd că ai făcut-o tu la final. Sunt mame care chiar merită toate laudele dar te asigur că sunt o raritate în comparație cu cele care-şi nenorocesc copiii pe viață şi ştiu despre ce vorbesc. Cel puțin eu, imediat cum mă mut maică-mea nu o să mai mă vadă câțiva ani şi în niciun caz mai des de câteva ori pe an. Poate şi mai rar, sau niciodată, depinde cum o să mă simt.

Acum, legat strict de întrebarea ta.

**Evident că naşterea unui copil e cu adevărat un motiv de mândrie pentru orice familie însă e prea multă laudă gratuită în condițiile în care mame cu adevărat nu sunt decât foarte puține.
" Scopul femeii e să devină mamă altfel nu va putea fi niciodată fericită "... cam are dreptate. Orice femeie poate oricând să aleagă să aibă o carieră de succes, să fie o femeie de afaceri, dar mai devreme sau mai târziu tot va fi tristă dacă nu o să aibă un copil, chiar şi unul adoptat dacă ea nu poate să facă. Ăsta poate fi considerat scopul real al vieții, cel puțin din punct de vedere biologic.
Însă nu naşterea, facerea efectivă a unui copil ar trebui să fie lăudată, ci modul în care îl creşte şi îl sprijină toată viața. Mamă e cine te creşte, nu cine te naşte. Stai liniştită că atunci când se f***e nu se chinuie.
În legătură cu denumirea, fată, femeie, ce contează?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Poti sa adopti copil daca chiar iti doresti unul.

In orice caz, in momentul in care femeile nu aveau drept de vot sau drept de munca, n-aveau altceva de facut decat sa stea acasa si sa se ingrijeasca de copii si de gospodarie.

Acum fiecare femeie poate avea aspiratii pe plan profesional. Deci de ce sa te multumesti doar cu a face copii?

| DeyCj a răspuns:

Normal.Asta face diferența între o femeie și un bărbat, deși modelul social al femeii moderne contrazice acest lucru.
Femeia modernă social tinde spre individualism, carieră, ascensiune maximă în ierarhia socială, și așa ajunge să intre în depresie, pentru că ceva îi lipsește, și anume partenerul de viață, copilul și bucuria aceea unică de a fi mamă.Un studiu recent a arătat că 90% din femeile de succes ce au statute importante în societate(funcții de conducere, independente total, bani și faimă) suferă se simt singure și goale în sufletul lor chiar dacă au tot ce le trebuie material.
Puține femei au reușit să ajungă la perfecțiune și anume să combine echilibrat succesul social/material cu statutul clasic, asta pentru că acele 10% din ele au înțeles că viața femeii nu se rezumă numai la material și social ci se rezumă și la acel lucru unic pe care-l poate face numai ea, și anume să nască un copil.

| Adry05 a răspuns:

E o prostie lol, fiecare om e implinit dupa cum se simte bine sa-si traiasca viata nu dupa cum ii dicteaza societatea. E mai bine sa nu ai copil deloc decat sa faci copii doar pentru ca exista idioti care cred ca asta e singurul scop al femeii si dupa sa nu fii capabila sa te implici suficient in cresterea lui fiind facut de "nevoie". E mai bine asa, e un ritm natural al planetei, una vrea sa aiba multi copii, una deloc si astfel se creeaza un echilibru

| Plato a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Sa te multumesti cu a face copii? E cea mai mare realizare posibila, desavarsirea existentei pe Pamant. Cum poti sa zici "doar" a face copii? "Doar"!? In zilele noastre Nietzsche continua sa intunece mintile oamenilor?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Plato):

Dar cu ce le intuneca in trecut?

Scooul vietii omului este arta.

| Plato a răspuns:

Cu ce? Hmm... prostii trebuie eutanasiati, "Egoismul este esenta unui suflet nobil", scopul scuza orice mijloace (inclusiv crima), trebuie sa te gandesti doar la propria-ti persoana, sunt doar cateva dintre ideile marelui Nietzsche.

NOname
| NOname a răspuns:

Firește că nu. E doar o abureală clișeizată. Nu orice idee găsită pe undeva e și una inteligentă.

Nu lăsa astfel de prostii să te frustreze inutil! Fii liberă de astfel de prejudecăți! De prejudecăți în general, dacă e posibil.