In primul rand nu ai cum sa inveti atatea limbi intr-un timp scurt, ti-ar trebui ani buni sa inveti macar sa vorbesti un pic din fiecare limba. Dupa parerea mea nu cred ca este necesar sa iti pierzi timpul invatand atatea limbi, pentru ca nu iti vor folosi aproape niciodata. Insa limba cea mai vorbita internationala este engleza. Daca stii engleza perfect poti comunica cu toata lumea, pentru ca oricine invata limba engleza deoarece este limba internationala. Iti spun asta din proprie experienta, pentru ca am vazut ca vrei sa inveti si spaniola, iar eu in momentul actual ma aflu in Spania si nu stiu pic de spaniola, insa vorbesc cu toata lumea engleza si ma inteleg asa cum trebuie. Daca mai vrei mai poti eventual invata si franceza, pentru ca este destul de vorbtita.
Ştiu că nu pot învăţa atâtea limbi într-un timp scurt.Acesta este un obiectiv al meu pe o periodă lungă de timp. Vreau să le învăţ doar pentru a-mi face fericită conştiinţa.
Ştiu destul de binişor franceza iar acum învăţ greaca deoarece îmi place mult cultura.
Mulţumesc pentru răspuns.
Daca-mi permiti un raspuns pe langa intrebare, as dori sa spun ca numai conditia inferioara a fiintei umane este cauza existentei limbajului, iar daca omul ar fi fost suficient de complex incat comunicarea sa se faca la nivel telepatic sau printr-o alta forma superioara diferita de sunet, atunci limbajul ar fi fost cea mai mare inutilitate.
Sa-nveti o limba poate fi util, insa lipsit de sens daca ne gandim ca tot ceea ce facem este sa memoram un set de reguli inventate tot de noi.
Interesant modul în care priveşti existenţa limbajului.
Citisem mai demult cum că omul avea puterea de a comunica prin telepatie la începuturile sale dar această abilitate nefiind exersată de-a lungul evoluţiei sale s-a cam pierdut.Asta nu înseamnă că nu mai există indivizi ce au o astfel de abilitate.
"Sa-nveti o limba poate fi util, insa lipsit de sens daca ne gandim ca tot ceea ce facem este sa memoram un set de reguli inventate tot de noi."
De acord, totuşi pentru a comunica cu cei mai mulţi dintre oameni trebuie să învăţăm să comunicăm verbal, cel puţin în ziua de astăzi.
De curiozitate, ce limbi cunoşti? Apropo merci pentru răspuns.
Ar trebui sa le grupezi pe baza familiilor lingvistice din care fac parte pentru a observa mai usor asemanarile dintre ele.
Cu placere. Si mie mi-ar placea sa tiu cat mai multe limbi straine. Am avut chiar cateva tentative in aceasta directie, insa, din pacate am abandonat mult prea usor. Succes!
La atatea limbi te vei zapaci de creier... le vei incurca parerea mea. Am cunoscut oameni care erau cunoscatori de 6-7 limbi straine, desi acestia le-au invatat pe parcursul anilor, nu intr-un timp scurt si bineinteles comunicand in tarile respective.
La greaca iti recomand sa contactezi un profesor de la comunitatea Elena din orasul tau. Pentru cel care nu e familiarizat cu limba, ma refer care macar au stat o perioada de 6-7 luni in Grecia, sa iei de unul singur este foarte greu. Acasa iti trebuiesc manuale de incepatori, carti care numai la comanda prin comunitatea Elena gasesti, cd-urile nu sunt recomandate de la primele lectii (din sfaturile date de catre profesorii de la comunitatea Elena), nu toate dictionarele care se gasesc in comert sunt bune! (asta tot cu un profesor trebuie sa te indrume ce sa-ti cumperi), ghid turistic pentru incepatori de a invata limba, putin prea putin... Trebuie in primul rand sa cunosti alfabetul, apoi intri in gramatica, substantive, pronume, articole, adjective etc...
Fara profesor studiind greaca iti ia cel putin 4-5 ani oricat ai incerca sa inveti repede, daca nu faci practica cu cineva greu prinzi limba.
Daca iti iei profesor, cursurile dureaza intre 6-9 luni, macar dai un ban si o inveti si repede si ca lumea.
Eu am stat la inceput in Grecia 6 luni, nu stiam deloc limba greaca, cu toate ca am fost atenta la pronuntia celor care vorbeau langa mine si m-a ajutat ff mult atunci cand am revenit in tara pentru 2 luni, in acest timp am contactat un prof de la comunitatea Elena si am facut meditatii.
Cursurile mele ar fi trebuit sa fie de 9 luni desi ma mancau talpile si m-am reintors in Grecia si astfel impreuna cu engleza si studiile luate cu profesor am inceput sa comunic in greaca. Pot sa spun ca am inceput sa o vorbesc si sa o scriu la stadiul de avansat in circa 1 an jumatate.
Asa ca, ia pe rand limbile grele precum greaca, germana, norvegiana, maghiara... Invata limbile latine care sunt usoare si apoi pe cele dificile.
Dacă ţi-ai petrece în fiecare ţară măcar câteva luni, ai reuşi să te descurci binişor cam în toate limbile propuse.
Este cea mai rapidă variantă de a învăţa o limbă nouă (la nivel mediu-conversaţional).
Cu ce limbă să începi?
Chineză ar fi cea mai de viitor, dar văd că (încă) nu o ai pe listă.