| RAY a întrebat:

Zilele trecute am ajuns la concluzia ca atractia sexuala inseamna iubire,dar am aflat de asexuali ei nu au atractie dar simt iubire cum e posibil,e iubirea mostenita genetic, se afla ea intro gena?

a doua intrebare am citit pe net ca in urma evolutiei preferintele speciei noastre cumva sa imprintat in adn-ul nostru cum? ma refer preferinte in alegerea unui partener/a sunt, au fost mostenite genetic, intrebarea e oare cea ce facem influenteaza adn-ul sau influenteaza alegeriile copiilor nostri?

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

1. Iubirea nu este atractie sexuala si nici atractia sexuala nu este iubire. Se poate ajunge la iubire intre doi parteneri, fara sa fi existat atractie sexuala intre ei la inceput. De exemplu, prietenii foarte buni, care ajung sa devina un cuplu peste ani, nu pentru ca se simt atrasi unul de celalalt, pentru ca astfel si-ar fi inceput relatia de cand s-au cunoscut, ci pentru ca dezvolta alte sentimente. Iubirea nu este mostenita genetic si nu se afla in nicio gena. Iubirea este un concept si se invata pe parcursul vietii. In momentul in care gasim o persoana pe care o cunoastem foarte bine, cu care ne simtim confortabil, in prezenta careia ne simtim in siguranta, etc, apare ideea de iubire. Abilitatea creierului de a produce hormoni este inscrisa in adn, cum sunt endorfinele, care produc starea de confort, atunci cand suntem in prezenta persoanei respective. Insa, iubirea este un concept, invatat pe parcurs. Din cauza asta persoanele asexuale simt iubire, pentru ca invata conceptul.
2.Preferintele in alegerea unui partener sunt determinate de instinct, instinctul este inscris in adn (instinctul in alegerea partenerului perfect, este intr-adevar inscris in adn, insa are o importanta destul de mica), dezvoltarea acestui instinct se invata pe parcursul vietii noastre si experienta are o influenta mult mai mare asupra alegerii noastre, decat instinctul inscris in adn. De ce crezi ca la inceputul vietii amoroase, majoritatea o dam in bara? Pentru ca alegem persoanele bazate pe atractia sexuala, bazata pe instinctul primar, iar mai tarziu ne dezvoltam instinctul pentru alegerea unui partener potrivit pentru noi, pe baza experientei avute. In dezvoltarea instinctului conteaza si perioada in care ne nastem si ceea ce vedem la parinti.
Un exemplu pentru a arata influenta perioadei, este intuitia noastra de a umbla cu tehnologia, ne este mult mai usor sa invatam cum sa umblam cu calculatoarele, telefoanele, decat le este parintilor nostri. Pentru ca am intrat in contact cu ele de la o varsta frageda (cand mintea noastra este capabila sa cuprinda foarte repede informatiile noi) si am avut timp sa ne antrenam acest instinct.
Alegerile parintilor nu se imprima in adn, insa copiii invata din ceea ce vad cu ochii lor, la parinti.Parintii au si ei o influenta asupra copiilor, uneori majora, alteori minora (vezi baietii care isi cauta sotii care seamana cu mamele lor). Insa mai mult conteaza experienta proprie si perioada in care traim.

25 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

De cand naiba atractie sexuala inseamna iubire?

Daca eu ma combin cu una la o petrecere si facem niste sexy time atunci a doua zi ar trebui sa fiu indragostit de ea?

| RAY explică (pentru Apache):

Normal ca nu, eu vorbeam ca in timp atractia devina iubire

| Duhovnicul a răspuns:

Nu stiu cum de ai ajuns tu la concluzia ca atractia sexuala e tot una cu iubirea...
Parca ai mai postat o intrebare in care ai fost nelamurit daca prostituatele se pot indragosti de clienti, sau nu, si ti s-a raspuns ca sexul si iubirea nu sunt acelasi lucru.
Exista mai multe tipuri de iubirie.
De exemplu, eros - iubirea trupeasca, de care spui tu, atunci cand esti atras de o persoana.
Mai e si filia - iubirea frateasca, pe care o simti fata de un prieten, evident fara a te simti atras sexual de el.
Atractia sexuala e doar un impuls irational si biologic.
Sentimentele, cum ar fi iubirea, ura etc. tin componenta afectiva a psihicului nostru.
Peferintele noastre in a alege un partener sunt date in functie de genetica, dar si de nevoie emotionale, cum ar fi sa iti doresti un partener cu care sa poti comunica, sa aveti interese comune, sa fie loial etc.

| RAY explică (pentru Duhovnicul):

Am crezut ca in timp atractia aia se transforma in iubire, atunci cei iubirea?

| Duhovnicul a răspuns (pentru RAY):

Iubirea e un fel de obsesie, nascuta din complexul oedipian.

Apache
| Apache a răspuns (pentru RAY):

Nu chiar ...trebuie mai mult decat atractie sexuala pentru a te indragosti de cineva

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Esti la ani lumina de a afla ce inseamna cu adevarat iubirea.
P.S: Tu esti atras sexual de parintii, fratii sau rudele tale apropiate?

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns (pentru RAY):

Iti iubesti parintii?

| RAY explică (pentru MultPreaInteleptulTractorist):

Eu m-am referit la altceva eu am spus ca atratia de un strain duce la iubire

| ErrorFound a răspuns:

Atractia sexuala nu inseamna iubire si nici invers.

Iubirea IMPLICA atractie sexuala.
Cam atat...

Poti iubi si fara sa ai atractie sexuala asa cum iti iubesti mama, tatal, bunica, bunicul, papagalul, cainele, etc, etc.

| Mădă0611 a răspuns:

Iubirea nu exista, e doar acea atractie si senzatiile venite odata cu ea intelese prost. Am asa un pui de banuiala ca asexualii au o problema psihica, asa se explica lipsa dorintelor sexuale, pentru ca desi pentru noi e ceva tabu sau interzis minorilor, sexul e ceva natural, asa cum e foamea sau setea.
Din cate am inteles, creierul secreta anumite substante cand "vede" un posibil partener, cel care detine ceva cu care merita sa iti dai genele mai departe, creierul asexualiilor face asta, dar ceva din subconstient ii impiedica sa finalizeze actul. thinking

Din cate stiu, creierul reactioneaza la anumiti stimuli, nimeni nu stie la ce anume si poate adn-ul sa aiba treaba cu asta. Am inteles ca baietii cauta trasaturile mamei in partenerele lor, dar unii spun ca ne cautam parteneri diferiti de noi pentru a evita incestul, cred ca ce suntem influenteaza mai mult alegerile lor decat ce facem.

| Duhovnicul a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu cred ca asexualitatea este o boala psihica.
Ea e acceptata ca si o orientare sexuala valida, la fel ca si bisexualitatea, heterosexualitatea, si homosexualitatea.
Pentru ca o anumita conditie fizica/psihica sa fie catalogata drept patologica, ea trebuie sa il afecteze pe cel in cauza sau pe cei din jurul lui. Fie ca degradeaza starea de sanatate, sau ii provoaca vreun alt disconfort, emotional sau de alta natura.

| OOOLEOOO a răspuns:

De ce asociezi atractia cu iubirea?

Atractia CERE de la partenerul de cuplu fericire si sadisfactie.

Iubirea OFERA bucurie si implinire celor din jur fiindca in viata ai realizat destule incat acum poti sa dai.

Timpul nu transforma atractia in iubire, ci intervine monotonia.

Intr-o relatie de cuplu exista oscilari intre atractie si iubire : sunt momente cand vrei sa-i faci partenerei un cadou special (iubire) si momente cand ii ceri sa-ti faca un sex oral (atractie)

| Mădă0611 a răspuns (pentru Duhovnicul):

Problema psihica nu inseamna boala, orientarea sexuala poate fi o problema psihica. Creatorii de moda care au fost heterosexuali dar au devenit gay, poti spune ca asa s-au nascut? Eu cred ca pur si simplu au abuzat de sex si s-au cam saturat de toate, au trecut la barbati, urmeaza animalele si mortii. laughing Nu spun ca gay-mea e doar asa, am spus "poate fi".

| Duhovnicul a răspuns (pentru Mădă0611):

Orientarea sexuala poate deveni o problema abia cand individul in cauza se simte deranjat de aceste impulsuri/ dorinte.
Dar daca e sa fie dus la un psiholog, acesta va ajuta homosexualul sa isi accepte orientarea, nicidecum sa il converteasca.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Duhovnicul):

Ce zic eu si ce intelegi tu. tongue Problema psihica inseamna dereglare, psihica, si chiar daca probabil te-ai gandit deja sa imi zici ca e natural, ca exista animale gay, ei, ia gandeste-te ce e sexul si pentru ce exista, abia aici o sa afli ce e normal, nu ce pare sau ce spun altii. Da, psihologii o sa incerce sa te faca sa accepti orice se spune ca e normal.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa uiti de tine si sa te daruiesti cu totul celuilalt fara a astepta vreodata ceva in schimb, aceasta este adevarata iubire care te inalta si te purifica de tot ce e murdar in lumea aceasta.

| Duhovnicul a răspuns (pentru Mădă0611):

Te referi la perpetuarea speciei? Pai oricum, atat homosexualii, cat si asexualii, nu au functia de reproducere alterata. Inseamnand ca organele lor sexuale functioneaza la parametrii normali, deci pot avea copii, daca doresc.
Nu cred ca suntem o specie pe cale de disparitie, dar daca se va ajunge pana acolo, se poate lua sperma de la un homosexual si sa se introduca in vaginul unei femei.
Mai sunt si alte optiuni de a avea copii : Mama surogat, adoptii.
De altfel chiar si cand homosexuliatea a fost considerata boala, nu a fost considerata boala de reproducere, ci psihica. Iar psihic vorbind, un individ homo sau asexual, e la fel de " normal " ca si unul hetero. Nu are vreo dizabilitate.
Sa zicem ca asexualitatea sau homosexualitatea nu ar fi " normale " dupa standardele societatii in care traim, dar sunt foarte naturale, iar atata timp cat, repet, nu provoaca vreun disconfort, nu necesita tratare.

| RAY explică (pentru OoBunnyoO):

Esti geniala, cum de le scrii asa bine ma mir

| OoBunnyoO a răspuns (pentru RAY):

Cred ca geniala, este un pic cam mult spus, dar mersi. tongue

| RAY explică (pentru OoBunnyoO):

Iubirea la prima vedere ce parere ai?

| OoBunnyoO a răspuns (pentru RAY):

Atractie fizica.

| RAY explică (pentru OoBunnyoO):

Crezi ca iubirea in timp poate disparea sau va vi mereu?

| OoBunnyoO a răspuns (pentru RAY):

Iubirea nu exista mereu. Daca persoanele se schimba, partenerii nu se mai inteleg, devin egoisti, iubirea dispare. Se poate transforma in altceva, evident, intr-un sentiment daunator. Iubirea este un sentiment mutual, este bazat pe armonie, creata de ambii parteneri, ceea ce implica incredere, comunicare buna, intelegere, lipsa egoismului. Insa dupa cum spuneam, aceste lucruri trebuie sa vina din ambele parti. Cand doar o parte ofera aceste lucruri, iar cealalta doar abuzeaza de sentimentele primei parti, nu mai este vorba de iubire. De exemplu, cuplurile in care barbatul agreseaza femeia, dar ea nu il paraseste, pe motiv ca il iubeste. Asta nu mai este iubire, este un act oarecum masochist.