Diferenta pe care o sa o observi este c d5000 are live view si d3000 nu are. live view-ul asta inseaman ca d3000 pooate vedea doar prin obiectiv si nu poate reda imaginea pe ecran si d5000 poate. Intradevar d5000 arata bine se roteste ecranul, dar l-am incercat nu e profesional si nici macar semiprofesional e doar pentru cei care au un hobby. eu zic sa mai astepti un picut sau sa te orientezi dupa d80/d90. Am lucrat cu ambele d90 e profesional intr-adevar dar e undeva la 40 de milioane. d80 o sa il gasesti si la un pret mai accesibil intre 25-30 de milioane depinde de magazinul de unde il iei, desi furnizorul e tot firma "skin". Garantia este la bucuresti si rezolva problemele cam intr-o saptamana jumate. Sfatul meu nu iti lua d3000 si nici d5000, si ca sa nu fie asa scump uita de d90 desi e foarte bun. Alege d80, e si accesibil ca pret, si iti spun eu ca merita. d40 si d60 deja le-au trecut vremea, si mna nu cred ca ai vrea sa te alegi cu un aparat vechi. Alege d80.
Profestional nu este nici unu sry, dar un aparat bun este d5000 software nou pe el de prelucrare a imaginilor si obiectiv/body foarte bun in schimb d3000 este pur si simplu o combinatie intre d40 si d60 cu o simpla adaugare a sectiunii GUIDE in rest nimic nou decat d3000 mai bine un d40 garantat decat d40 este mai bun d5000 deci sper ca am ajutat!