Intri in Bios si alegi ATA in loc de AHCI la configurarea SATA. Salvezi modificarile si reincerci instalarea Xp.
Asta ar trebui sa-ti rezolve problema.
Deci, am intrat in BIOS, la Maine, la IDE Configuration, am dat Enter, apoi mi-a aparut asa: Onboard IDE Controller ( l-am lasat pe Enabled), Serial-ATA Devices (l-am dat pe dissabled) si nVidia Raid Function ( l-am lasat asa cum e). Am bagat DVD-ul cu Windows XP SP3 ( stiu, mergea si CD, dar am DVD) si mi-a aparut aceasta eroare : "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key.". Dupa m-am dus la boot si am facut asa : First boot device: CD-ROM, Second boot device : Hard Disk, Third boot device : 1st floppy Drive. Dupa ce am facut asta, am incercat din nou sa bootez, nimic, tot eroarea asta e..Ma poti ajuta / puteti ajuta?
Daca sistemul a mers bine inainte de instalarile incercate (Windows7, Vista), am putea presupune ca nu exista o problema cu hardul, care ar justifica acea eroare.
Discul cu Xp e bootabil? L-ai folosit si cu alte ocazii?
Daca raspunsul e pozitiv, tind sa cred ca rezolvarea problemei tale e tot in Bios.
Nu sunt expert, dar am capacitatea de a ma documenta, daca imi spui ce model de laptop ai, ca sa pot intra in detaliu asupra problemei si sa incercam o alta rezolvare.
Intra in bios si alege ca dispozitiv de boot unitatea dvd.
de asemenea trebuie dezactivata, in bios, configuratia SATA, optiunea ahci si activata IDE.