Intra in bios si alege ca dispozitiv de boot unitatea dvd.
de asemenea trebuie dezactivata, in bios, configuratia SATA, optiunea ahci si activata IDE.
Intri in Bios si alegi ATA in loc de AHCI la configurarea SATA. Salvezi modificarile si reincerci instalarea Xp.
Asta ar trebui sa-ti rezolve problema.
Deci, am intrat in BIOS, la Maine, la IDE Configuration, am dat Enter, apoi mi-a aparut asa: Onboard IDE Controller ( l-am lasat pe Enabled), Serial-ATA Devices (l-am dat pe dissabled) si nVidia Raid Function ( l-am lasat asa cum e). Am bagat DVD-ul cu Windows XP SP3 ( stiu, mergea si CD, dar am DVD) si mi-a aparut aceasta eroare : "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key.". Dupa m-am dus la boot si am facut asa : First boot device: CD-ROM, Second boot device : Hard Disk, Third boot device : 1st floppy Drive. Dupa ce am facut asta, am incercat din nou sa bootez, nimic, tot eroarea asta e..Ma poti ajuta / puteti ajuta?
Daca sistemul a mers bine inainte de instalarile incercate (Windows7, Vista), am putea presupune ca nu exista o problema cu hardul, care ar justifica acea eroare.
Discul cu Xp e bootabil? L-ai folosit si cu alte ocazii?
Daca raspunsul e pozitiv, tind sa cred ca rezolvarea problemei tale e tot in Bios.
Nu sunt expert, dar am capacitatea de a ma documenta, daca imi spui ce model de laptop ai, ca sa pot intra in detaliu asupra problemei si sa incercam o alta rezolvare.