| fanmetin23 a întrebat:

Am 2 probleme mari cu pc-ul:1) cand ma joc se blocheaza si se face tot ecranul albastru si scrie ceva cu alb gen "windows...problem...si apoi se restarteaza. 2)Cand ma joc mi se strica foarte rau imaginea, parca ar fi ecranul mazgalit cu acuarele si apoi se stinge. Ce pot face? Funda pentru cel mai bun raspuns.

5 răspunsuri:
| Yukii987 a răspuns:

Salut. Ce ai u acolo se numeste Blue Screen Of Death (sa nu te sperie numele) sunt foarte multe cazuri de il cauzeaza de la drivere pana la probleme hardware (de cele mai multe ori sunt driverele, dar nu se stie niciodata). Intain incearca sa updatezi driverele placii tale video (ca pe ea ruleaza de fapt de cele mai multe ori jocurile, numai in cazul in care jocul este foarte mult cpu intens). Dar daca in caz de cunosti pe cineva de se pricepe la reparatii PC sau pe cineva sa-ti imprumute o alta placa video ar fi super ca sa excluzii cumva posibilitatea ca placa ta video sa fie pe duca, eu am mai vazut asta la un baiat mia adus pc-ul jocurile se vedea foarte ciudat si la low settings cu mazgaleli, necolorate uneori, etc si placa lui video era pe jumate arse. Ar fi bine si sa ne spui ce placa video ai si cam ce temperaturi scoate (m-ar interesa mai ales faptul daca are radiator sau ventilator, cele cu radiator nu mai fac fata jocurilor iesite mai noi si se duc repede ). Sper ca ti-am fost de ajutor!

| fanmetin23 explică (pentru Yukii987):

Placa video e gigabyte nVIDIA 8400gs si nu are cooler, are racire pasiva cu un fel de grilaj de metal. Si problema cu blue screen of death e tot de la placa video?

| Yukii987 a răspuns:

Poti sa cauti si pe google despre blue screen of death sau prescurtarea BSOD, si iti mai da posibile fix-uri sau cauze, etc.

| pcmhz a răspuns:

O curăţenie internă când i-ai făcut? Curăţă praful de la coolerul procesorului, scoate placa video şi curăţ-o temeinic şi pe ea, pentru sursa de alimentare poţi să foloseşti aspiratorul cu duza îngustă să aspiri praful.

| Yukii987 a răspuns:

In caz de se incalzeste prea tare poti sa tii carcasa deschisa, si sa ii montezi si un cooler ar fi super. Eu am placa video cu 2 coolere si 3 heatpipe-uri si in settings la 80 C ea se ducea abia pe la 66%-77% turatie si numi comvenea, m-am dus la un program sa ii dau in caz de trece de 70C sa se duca turatie 100%.Cu cat tii placa video mai rece cu atat iti tine mai mult.