Bună! Încearcă să bagi HDD sentinel și vezi câtă viață rămasă are HDD-ul, chiar daca e nou, poate sa vina cu viața redusa sau cu bad-uri pe el încât sa nu afișeze spațiul de stocare al acestuia exact.
Îmi apare la free space 3717.9 GB, health 100%, dar la power on time îmi apare 93 days, 11 hours...eu l am folosit maxim 1 oră și jumătate...Era in cutie nou, doar nu a mai trecut și pe la altcineva?
Daca nu l-ai tinut 93 de zile bagat la PC ci doar o ora inseamna ca a mai fost folosit in trecut ceea ce este foarte ciudat. Eu am mai achizitionat SSD-uri si HDD-uri de pe Emag si PC Garage, iar toate aveau 0 days. Intra pe HD Sentinel, mai exact la HDD-ul extern, dupa care cauta din bara de sus selecteaza S.M.A.R.T. si verifica daca ai erori la sectiunea "Write Error Rate" si "Reallocated Sectors Count" sau daca orice altceva de acolo apare cu galben sau rosu.
Totul e ok, verde acolo. Am băgat din nou clipuri pe hard. Când deschid ''this PC" arată că e ocupat doar 2 GB, in timp ce cu hard disk Sentinel îmi apare exact spațiul ocupat de 39 GB. Totuși alea 93 de zile nu sunt ok...E cumpărat nou de pe eMag dar vândut de altcineva. Eu nu obișnuiesc să returnez dar cred că n am încotro...Zic bine?
Cel mai bine sa-l returnezi si iti zic din propria experienta sa eviti Seagate, de cand am trecut pe WD nu mai am probleme. Am un HDD WD Blue 340gb de 10 ani care si acum e 100% viata, iar altul WD Blue 2TB de 5 ani care merge fara probleme.
Am vreo 5 WD de 1 și de 2 Tb, Seagate vreo 3 și Maxwell de pe vremea lui Napoleon. Treaba e că și hardul vechi îmi apare tot 93 de zile și 13 ore... mă tem sa nu fie ceva program pe care trebuie să l instalez in calculator; știu că erau ieri pe hardul nou două fișiere: unul pentru Windows și unul pentru Mac dar s au șters odată cu formatarea; Să fie oare ceva legat de acel program pe care trebuia să l instalez in PC de nu mi arată valoarea normală a hardului?
Incearca totusi sa-l formatezi cu Rufus in format NTFS
Cauza poate fi o incompabilitate intre sistemul de operare - modul de gestionare a discului (ales din BIOS /UEFI), respectiv marimea fisierelor.
Pentru a gestiona corect si complet hard disk-ul, acesta trebuie accesat cu sistem de operare de 64 biti, in mod UEFI, recomandat fiind sa nu copiezi fisiere mai lungi de 4Gb.
Folosesc win 10 ultimate, 64 biti; pai cum nu pot copia clipuri video lungi dacă pe alt hard de 1 Tb am mutat clipuri video de 16 gb
Eu mai am HD extern de la WD dar acesta a venit pe el cu două fișiere: ceva software dacă nu greșesc: unul pentru Windows și unul pentru MAC. Am dat click pe cel cu Win și tot se încărca vreo jumătate de oră și apoi l am închis PC că trebuia să plec la treabă și ulterior când l am redeschis l am formatat și s au și șters cele două fișiere...
Am folosit și Rufus...Eu mai am HD extern de la WD dar acesta a venit pe el cu două fișiere: ceva software dacă nu greșesc: unul pentru Windows și unul pentru MAC. Am dat click pe cel cu Win și tot se încărca vreo jumătate de oră și apoi l am închis PC-ul că trebuia să plec la treabă și ulterior când l am redeschis l am formatat și s au și șters cele două fișiere...
Acolo este problema.
Cu ce sistem de fisiere ai formatat discul?
Andrei1124 întreabă: