| lombardi a întrebat:

Am dat sa instalez Windows 8 si la Setup imi zice ca setupul nu continua deoarece procesorul nu suporta nu stiu ce. Cum nu suporta cand pe PC am Windows 7 si merge perfect, W8 are aceleasi cerinte de sistem ca si W7, chiar mai mici se zice. Atunci de ce nu merge daca pc-ul meu suporta un sistem similar W8, Windows 7? Sau are windowsul probat are ceva bug si de aia nu merge?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

PAE oferă procesoarelor pe 32 de biți abilitatea sa acceseze mai mult de 4 GB de memorie fizică pe versiuni capabile de Windows și este o condiție preliminară pentru NX.
SSE2 este un set standard de instrucțiuni pentru procesoare care este tot mai utilizat de drivere și aplicații de la terți.
NX ajută procesorul să protejeze PC-ul de atacuri ale programelor rău intenționate.
Poti verifica in BIOS daca procesorul suporta NX si daca da sa dai setare de "enable" sau ce cere acolo. Cauta prin BIOS unde scrie asa ceva. Daca nu ai nu poti instala Windows 8.

5 răspunsuri:
| Johndoe2023 a răspuns:

Poti verifica compatibilitatea online pe site-ul de la Microsoft inainte de a a cumpara un nou windows

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ce nu suporta? Spune ce zice nu "nu stiu ce"!

| lombardi explică (pentru Salontanul):

Scrie asa, you can't install windows 8 because your processor doesn't support PAE/SSE2, si inca ceva numit NX

| lombardi explică (pentru Salontanul):

Si windows 7 nu cere asa ceva? ca merge fara propleme pe pc-ul meu chiar daca am un pc mai slabut: AMD Athlon(tm) XP 2500+, 1.8 GHZ, 1280 MB RAM, Award modular BIOS v 6. 00PG, Nvidia geforce fx 5200, DirectX 11.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru lombardi):

Pentru Windows 7 nu cere. E un articol pe site-ul firmei Microsoft. Nu-l gasesc acum E in romana. Cauta-l.