| JusTPauL a întrebat:

Am folosit programul everest ultimate sa-mi de-a ddetalii despre pc iar la computer-dmi-processor, arata current clock 2300 frecventa pe care o au nuceele dar mai arata maximum clock 3800. Asta inseamna ca pot face overclock la processor sa mai cresc putin frecventa?

Răspuns Câştigător
| Danzell a răspuns:

Da dar nu recomand sa o cresti fara sa ai macar un sitem de racire bun

14 răspunsuri:
| JusTPauL explică (pentru Danzell):

E laptop.

| Danzell a răspuns (pentru JusTPauL):

Clar nu iti recomand. ca sa ii faci supratactare trebuie sa ii asiguri sursa de racire indiferent ca e laptop sau PC desktop.
problemele principale la un laptop, sunt bateria, praful si temperatura. 2x in cazul supratactarii tongue

Ma interesa mai mult daca merge overclock pe processorul care il am, programul everest zicea ca merge dar pe site-ul producatorului zicea ca nu merge.
Oricum temperatura este foarte mare si acum in jocuri.

Daca are mai mult de 1-2 ani de cand il ai iti recomand sa il cureti de praf. fie tu daca te pricepi, fie la un service. eu il curat cam la 1 an. + pasta termoconductoare. face minuni la temperatura.
cat despre program, el poate sa zica dar e un program la mii de tipuri de procesoare. pot fi scapari/buguri, specificatiile producatorului sunt pe fiecare procesor in parte. si sunt de obicei cele mai corecte.

Cam de 1 an il am.
Mie imi sta undeva la 85-90 gradem temperatura cand ma joc.
Partea rea e ca placa de baza mereu are temperatura mai mare si mi-i sa nu pateasca ceva.
Mersi de ajutor.

Nu ca e mare tongue e foarte mare. la temperaturile astea mie mi se stinge automat.
in medie ar trebui sa iti fie undeva la 60-70 cand e suprasolicitat.
iar in idle si activitati mai putin solicitante undeva intre 45-55

La mine zice ca merge pana in 105 grade.
Are 8 nuclee i7 le si de aia are o temperatura asa mare.

Da dar asta e temperatura maxima. tu mai ai 10 grade paana la maxim. chiar daca e un procesor performant tot nu e normal.
am testat de curiozitate pe un i5 si un i3. in idle ating aman
doua undeva intre 40 si 47. cand e suprasolicitat, i3-ul ajunge aproape de 50-58 iar i5-ul 55-60. nici unul nu e procesor ULV asa ca nu se pune problema.
m-am uitat de curiozitate si pentru i7-uri si in general cam aceleasi valori sunt. unii au chiar mai putin

Pai i3 si i5 majoritatea au doua nuclee reale si doua virtuale.
Pe net zicea ca temperatura in idle e undeva la 50-53 si asa si este iar la jocuri 90 sau peste 90 la editari grafice. Daca il pun pe save batery scade frecventa de la 3300 la 1200 si temperatura scade si ea cam cu 20 grade.
Nu cred ca am ce sa ii fac asa e laptop-ul. Nici macar suportu de racire pentru laptop-uri n-a reusit sa raceasca ceva pentru ca n-are gauri pe unde sa sufle aer rece in interior.

A apropo. o sa para putin idiot laughing dar temperatura de care zici tu cu 90 e temperatura maxima acceptata de procesor. adica 90 grade. am downloadat programul de curiozitate si cam asta e.
daca vrei sa iti masori temperatura incearca cu Core Temp.
ca idee am atins 63 maxim in starcraft2 la setari maxime, intr-un FreeforAll cu 6 NPC setati la dificultate maxima.

Eu am folosit speccy si stiu sigur ca a avut peste 90..Placa de baza parca a avut 94 daca-mi aduc bine aminte.
Nu stiu cum cat suporta processoarele in general dar la mine zice ca suporta 105 grade.
M-am uitat la temperatura in Sc2 acum cateva zile iar la un 4vs4 parca era 86 grade. 1600/900 pe ultra.
Cred ca 90 am prins si in Transformers.

Incearca ce ti-am zis cu curatat si cu pasta termica. fie asta fie senzorii de temperatura(in caz ca nu iti frige laptopul la mana) sunt stricati.

Ai mama, are o caldura in partea din stanga de poti praji ceva pe ellaughing) cred ca trebui schimbata pasta ca la asa temperaturi cred ca e uscata.
Apropo, ti-ai facut Starcraft2 sa poti trece de lvl 15?

N-am mai jucat de mult sincer. m-am cam plictisit de jocuri laughing stiu ca l-am terminat o data campaignu cu terran si zerg