| danteewerr a întrebat:

Am și eu o intrebare adresată in special celor pasionați de sistemul de operare ubuntu. Băi fraților de ce atunci cănd instalez ubuntu, totul imi merge perfect, resurse am cu carul, dar nu ințeleg un singur lucru, de ce placa video imi ajunge la temperaturi triple apropae comparativ cu windows 7, de ce procesorul imi stă mereu incărcat aproape la jumate mereu, fără să ruleze nici o aplicație, plus că temperatura procesorului este super mare, menționez că in windows 7 abia dacă imi ajunge procesorul la 3, am procesor Intel core i5, plus 6 giga de memorie ram la frecventa de 133, deci eu zic că am destul de multe resurse plus placă video de un giga memorie și lățimea la bandă de 256, și nu ințeleg cum se face că atunci cănd am instalat ubuntu, toate componentele imi rulează aproape la maxim fără să am ceva deschis in acel moment, dar dacă mă pune naiba să deschid firefox deja imi sare procesorul și placa video la șaizeci șaptezeci de grade și in windows 7 abia dacă am 40 de grade, cel puțin la placa video rar depășește 34 de grade. Deci, care ar putea fii motivele, avănd in vedere faptul că toată lumea laudă ubuntu ca fiind ceva trimis de dumnezeu pe pamaint. Am văzut la unele pcuri care aveau instalate ubuntu direct din fabrică, am observat că frigeau, erau incălzite la maxim.

5 răspunsuri:
| DITO a răspuns:

Este adevarat ca ubuntu a evoluat foarte mult in ultima vreme, dar asa cum am spus si aici http://blog.dito.ro/articole/ubuntu-merita-sa-incerc/ nu il recomand celor care au posibilitatea sa isi instaleze Windows.

Treaba cu temperaturile este intr-adevar o ciudatenie, nu ar trebui sa se intample asa. Poate sa fie o incompatibilitate intre hardware si Ubuntu (care vine cu driverele lui si pot sa nu fie chiar 100% compatibile). De exemplu, eu cand am avut Ubuntu pe laptop nu puteam folosi setarile la placa video pentru ca ii trebuiau driverele ei de pe CD.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E posibil ca interfata Unity sa consume resursele astea pe care le invoci. Am auzit multa lume ca se plangea de ea, fiindca incetineste sistemul.
O poti inlocui cu interfata clasica gnome astfel:

In terminal:
sudo apt-get install gnome-session-fallback
Enter

Te deloghezi si apoi alegi interfata Gnome classic (fara efecte).

O solutie alternativa ar fi sa incerci alta distributie, de exemplu Pinguy OS, bazat tot pe Ubuntu versiunea 12.04, cu o interfata rapida si mai prietenoasa, dupa parerea mea.

www.pinguyos.com

| danteewerr explică:

Păi și pănă la urmă tot nu am ințeles de ce toate calculatoarele pe care am văzut instalat sistemul de operarere ubuntu erau supra-incalzite la maxim, poate de 3 ori mai mult ca la ori ce alt sistem de operare. Eu ințeleg că este free dar totuși, iți strici calculatorul rapid. Și la partea de viruși și de programe spion, este adevărat că se infestează mult mai ușor comparativ cu restul sistemelor de operare?

| danteewerr explică (pentru DITO):

Și cu ce este bun sistemul de operare ubuntu? Că nu poți face aproape nimic pe el? Și că stai o mie de ani să cauți o aplicațîe? Și că nu te poți juca nimic pe el? In afară de două trei jocuri varză? Și că nu maninca spațiu? laughing Pff. Tar mult aș vrea să văd și eu ce fel vă merge vouă ubuntu!

| DITO a răspuns (pentru danteewerr):

Este bun fiindca e gratuit. Dar nu poti sa il compari cu Windows.