Doua solutii: una sa-l duci la curatat (e mai complicat sa faci asta acasa).
Alta sa-i cumperi un sistem de racire cu coolere!
Exemple: https://www.emag.ro/......priceasc/c
L-am curat tot nu are gram de praf, plus racire nou(cooler)
Vezi ca eu am stricat un laptop din cauza unui joc foarte captivant. Mai precis placa de bază.
Inlocuirea ei(pret + manopera) mă costa cam 75% din pretul de achizitie al laptopului.
Ai grijă.
Daca ar fi placa de baza, de ce merge normal cand scad %(de la 100%, il scad la 45%) da merge mai prost, nu se mai astinge, oricat as sta pe el
La mine s-a curbat placa de baza din cauza supraincalzirii. Am folosit si cooler. Si apoi nu a mai functionat de loc. Doar ti-am spus ce am patit eu.
Legenda zice ca daca mergi la service o sa afli un raspuns de la cineva calificat, care eventual te poate si ajuta.
Poate fi si incarcatorul, dar mai degraba e supraincalzirea.
De cand ai laptopul?
De cand face probleme?
Ce placa video are (si eventual cam ce jocuri joci, in ce jocuri ai avut probleme)?
Procesorul nu e neaparat "gata" (eventual exista o mica, foarte mica posibilitate ca placa de baza sa fie defecta),
insa daca se intampla cum spui, ar trebui desfacut, curatat coolerul de praf,
reaplicata o pasta termica de calitate
(Arctic MX-4, Noctua NT-H1 sau H2, Thermal Grizzly Aeronaut sau Kryonaut).
E 99% chestie de caldura. Cand nu mai poate fi mentinut in temperatura potrivita, sistemul se opreste.
NLS,laptopu il am din 2016, dar foarte bine curatat odata la 3-4 saptamani sa fiu sigur ca e curat, probleme face de cateva luni, iar componentele laptopului sunt i5 5200u 4gb ddr3(+4gb pusi de mine, 1-2 ani )gt 920m 2gb, nu e cine stie ce, dar pentru csgo e bine aveam inainte 60fps cu setarile competitive il joc de cand am luat laptopu, iar pasta e arctic MX-4
Ar putea fi mai multe cauze pentru care laptop-ul se oprește brusc în timp ce efectuați activități mai complexe, cum ar fi jocurile sau navigarea cu mai multe tab-uri deschise. Unele posibile cauze ar putea fi:
Procesorul poate avea probleme de performanță, ceea ce poate duce la căderi ale sistemului.
Incarcatorul laptop-ului poate furniza o putere insuficientă pentru a susține procesorul în timpul activităților solicitante.
Temperatura internă a laptop-ului poate deveni prea mare din cauza activităților complexe, ceea ce poate duce la oprirea sistemului pentru a evita supraincalzirea.
Sistemul de operare poate avea probleme care pot duce la oprirea bruscă a laptop-ului.
Pentru a determina cu precizie cauza pentru care laptop-ul se oprește brusc, ar trebui să verificați temperatura și utilizarea procesorului și să încercați să diagnosticați problema prin verificarea jurnalului de erori al sistemului de operare.
Ionut_sur_1987,am descarcat o aplicatie despre informatile laptopului, am deschis aceasta aplicatie + cpu z si i-am dat un bench(lasand 100% la processor), i-am dat bench procesoru urca la 100% a intrat si in turbo ghz, temperaturi 75+ pe procesor(curatat + pasta schimbata)mi-se par temperaturi normale pentru un laptop, nu stiu asa zic eu, deci sa zicem ca procesoru l-am exclus afara si temperatura, mai ramane sa schimb windowsu, poate am prins eu vreun virus ceva, si la incarcator crezi ca ar putea fi el devina?