Vezi ca eu am stricat un laptop din cauza unui joc foarte captivant. Mai precis placa de bază.
Inlocuirea ei(pret + manopera) mă costa cam 75% din pretul de achizitie al laptopului.
Ai grijă.
Doua solutii: una sa-l duci la curatat (e mai complicat sa faci asta acasa).
Alta sa-i cumperi un sistem de racire cu coolere!
Exemple: https://www.emag.ro/......priceasc/c
Daca ar fi placa de baza, de ce merge normal cand scad %(de la 100%, il scad la 45%) da merge mai prost, nu se mai astinge, oricat as sta pe el
Legenda zice ca daca mergi la service o sa afli un raspuns de la cineva calificat, care eventual te poate si ajuta.
Ar putea fi mai multe cauze pentru care laptop-ul se oprește brusc în timp ce efectuați activități mai complexe, cum ar fi jocurile sau navigarea cu mai multe tab-uri deschise. Unele posibile cauze ar putea fi:
Procesorul poate avea probleme de performanță, ceea ce poate duce la căderi ale sistemului.
Incarcatorul laptop-ului poate furniza o putere insuficientă pentru a susține procesorul în timpul activităților solicitante.
Temperatura internă a laptop-ului poate deveni prea mare din cauza activităților complexe, ceea ce poate duce la oprirea sistemului pentru a evita supraincalzirea.
Sistemul de operare poate avea probleme care pot duce la oprirea bruscă a laptop-ului.
Pentru a determina cu precizie cauza pentru care laptop-ul se oprește brusc, ar trebui să verificați temperatura și utilizarea procesorului și să încercați să diagnosticați problema prin verificarea jurnalului de erori al sistemului de operare.
Poate fi si incarcatorul, dar mai degraba e supraincalzirea.
De cand ai laptopul?
De cand face probleme?
Ce placa video are (si eventual cam ce jocuri joci, in ce jocuri ai avut probleme)?
Procesorul nu e neaparat "gata" (eventual exista o mica, foarte mica posibilitate ca placa de baza sa fie defecta),
insa daca se intampla cum spui, ar trebui desfacut, curatat coolerul de praf,
reaplicata o pasta termica de calitate
(Arctic MX-4, Noctua NT-H1 sau H2, Thermal Grizzly Aeronaut sau Kryonaut).
E 99% chestie de caldura. Cand nu mai poate fi mentinut in temperatura potrivita, sistemul se opreste.
Ionut_sur_1987,am descarcat o aplicatie despre informatile laptopului, am deschis aceasta aplicatie + cpu z si i-am dat un bench(lasand 100% la processor), i-am dat bench procesoru urca la 100% a intrat si in turbo ghz, temperaturi 75+ pe procesor(curatat + pasta schimbata)mi-se par temperaturi normale pentru un laptop, nu stiu asa zic eu, deci sa zicem ca procesoru l-am exclus afara si temperatura, mai ramane sa schimb windowsu, poate am prins eu vreun virus ceva, si la incarcator crezi ca ar putea fi el devina?
NLS,laptopu il am din 2016, dar foarte bine curatat odata la 3-4 saptamani sa fiu sigur ca e curat, probleme face de cateva luni, iar componentele laptopului sunt i5 5200u 4gb ddr3(+4gb pusi de mine, 1-2 ani )gt 920m 2gb, nu e cine stie ce, dar pentru csgo e bine aveam inainte 60fps cu setarile competitive il joc de cand am luat laptopu, iar pasta e arctic MX-4
La mine s-a curbat placa de baza din cauza supraincalzirii. Am folosit si cooler. Si apoi nu a mai functionat de loc. Doar ti-am spus ce am patit eu.