Ce adaptor? In cel mai fericit caz poate contactul cu antena s-a dezlipit/deteriorat.Un electonist poate sa ti-l repare daca merita.Un cod de produs/producator ca sa-mi dau seama de ce e vorba ca adaptoare wireless sunt duium
P.S. Fara suparare:NU "e sensibil la semnal" doar ca receptorul din el nu mai are posibilitatea de a "comunica" cu emitatorul (modem/antene 2G/3G)
Cateva detalii m-ar ajuta pentru un raspuns mai precis.
Cât de bine te pricepi la electronică?
Cauză probabilă.S-a dezlipit și sau rupt cablul de duce de la antenă la placa de bază, în urma șocului mecanic.
Ai nevoie de:
o mână finuță, ciocan de lipit de maxiom 60W pluc cositor și fludor și de atenție și răbdare.
se desface adaptorul și se verifică cum îi treaba acolo. dacă pe placa de baza e bine tot atunci trebuie înlocuita antena(mai mult ca sigur.).
Succes
Eu stiu ce stiu, ca doar m-am uitat inauntru si nu are nimic, problema este ca nu mai are semnal asa cum trebuia sa aiba si m-am gandit ca e de la antena care e detasabila
Nu stiu ce sanse ai ca sa il repari. Asta doar un electronist poate sa iti zica dupa ce il desface. Insa sunt sanse ca sa nu se poata face nimic.
In ziua de azi, a trinti un lucru pe jos poate duce la deteriorari a circuitelor, a pieselor, dat fiind ca ele sunt tot mai mici, tot mai "finute", incit mina omului nu mai poate interveni (asta e un motiv de amaraciune pentru tatal meu, electronist amator, care zice ca nu mai e ca inainte, cind puteai schimba o rezistenta arsa, un tranzistor, etc, rezolvind problema). Asa ca, alta data, mare atentie la trintiri.
Vad ca l-ai desfacut dar trebuie sa stii ca chiar daca cablajul imprimat e intact:
http://chiefio.files.wordpress.com/2013/05/donglepi-cropped-dsc_6558.jpg
(in poza e doar placa wireless)
traseele de lagatura intre componente se pot deteriora/crapa (cu o grosime ~ cat un fir de par).Cu un instrument/aparat de masura se pot verifica anumite trasee cum ar fi cel de la antena/conectare USB/etc.Inlocuirea antenei (chiar si cu un fir introdus in mufa antenei)va comfirma ca nu de acolo e problema :(
Cum am spus un electronist poate verifica o parte a acestor conexiuni dar nu cred ca merita efortul, parerea mea.
Cu 40-55 lei poti cumpara unul nou pentru a nu fi nevoita sa cauti drivere/pasii de instalare(in cazul altui model):
http://www.price.ro/preturi_tp-link_tl-wn722n_392722.htm
Totusi daca ai un prieten/conostinta care se pricepe cat decat poate incerca recuperarea lui.:-bd
AvalohAlyn întreabă:
Mzgrrrr întreabă: