Apasa "Shift" de 5 ori si atunci vei intra in setarile tastaturii.Am avut si eu aceeasi problema si mereu o rezolvam astfel.Partea proasta este ca nu iti pot spune exact cum sa setezi astfel incat sa nu mai ai problema, dar daca sti limba engleza cat de cat te descurci cu siguranta.
lorycik... pai tu de fapt ce vrei? sa scrii la fel ca inainte fara diacritice sau sa scrii cu diacritice si z sa fie z si y sa fie y? in mod normal, daca nu ai umblat la combinatia de taste care ajuta la schimbarea rapida, apesi SHIFT + ALT si o sa revina la normal, fara diacritice, daca folosesti windows 7 si vrei sa iti ramana sa scrii cu diacritice si z, y sa ramana pe aceleasi taste, ai in dreapta jos, bara pentru change language, asta daca ai bifat sa fie vizibila. Click pe ea si daca ai romanian alege optiunea standard nu programmers.
Nu te lua de pe lorycik pentru ca faci o mare greseala! cea ce ai facut tu esti ca tiai bacat tastarua in romana si asta tot si eu am facut asta. te sugerez sa tio bagi inapo in englez daca nu te poti obisnui cu ea!
Vende7a, combinatia de 5 ori shift e pentru StickyKeys...nicidecum nu are legatura cu ce a intrebat ea
Daca zici ca nu ai activata bara de language...aia din coltul dreapta jos, pentru a o activa (banuiesc ca ai windows 7) click pe control panel, apoi clock language and region, region and language, keyboards and languages, change keyboards...si eventual dai add la romana, pentru ca fiind doar engleza nu mai afiseaza bara.
Am avut si eu problema asta in primul an in care am avut PC.Cel mai probabil e vina tastaturii, nu este una care sa accepte si diacritice si scrisul normal, si de aceea transforma caracterele in altele.O tastatura mai evouluata ar trebui sa rezolve problema.Sau ai putea sa instalezi si pack-ul pentru Windows in limba romana, asta daca nu e deja instalat pe PC-ul tau.Pace si succes!
@tntmihai, sunt Jelli, nu lorycik. Nu, eu vreau să rămân în română cu diacriticele. Dar semnele să fie la locul lor, nu pe alte taste. Am windows XP professional. Şi nu îmi apare bara cu limba ca să schimb varianta, cum i-o zice nu ştiu exact. Şi am dat add la română aşa cum ai zis tu, dar nu arată.
Jelli, eu radeam de lorycik... apoi m-am adresat tie. In windows xp nu imi mai aduc exact aminte cum e, dar umbla la bara aia, trebuie sa existe o optiune "standard".
@PoneiulVirtual/Mr.Smith: da, nu mă duce mintea. Lasă-mă, tipule, în pace! Ce am întrebat aşa grav de-mi faci observaţie, nu mă pricep la calculatoare. Şi pe google nu am găsit prea multe. Văd că îţi place să mă consideri o proastă doar din cauza vârstei şi faptului că pun la suflet orice. Dar am 14 ani, ce naiba, tu ai triplul. Nu ţi se pare un gest penibil să te iei de cineva inferior ţie? Te cobori la nivelul meu, deci te înjoseşti. Îţi place? Nu vreau să mă dau mare cu diacriticele, dar o să am nevoie de ele la şcoală pentru a scrie în proiecte, că altfel nu ni le primeşte profa. Şi m-am prins că textul tău e scris cu autospeeling pentru că lipsesc multe diacritice şi e un fel de amprentă a ta.
Hai, pa.
Intri in control panel ->>date time lenguage etc,-->> si dai ad other languages si cauta acolo english(united states)sau daca nu merge vezi jos langa ceas este ceva RO apasa pe ea si schimba in EN
Partea a II-a:dupa ce ai facut ce tiam spus prima oara, intri tot la control panel, la date time language si dai acolo pe butonu detaills, dupa care apesi pe romana si dai remove! done.
Pai daca vrei sa iti rezolvi problema intri in control panel si dai la sistem si ai acolo tastatura si dai la english united states si o sa mearga pup
Acolo, dar problema era alta. Cum să fac să îmi apară la limba română Legacy, Standard și Programmers, dar am aflat răspunsul: trebuie instalate odată cu windows-ul. Mi-am luat alt pc și de pe ăsta le am instalate.
Salut am venit sa te ajut.In task bar(bara de jos)undeva in dreapta este o iconita pe care scrie Ro nu-i asa? Daca e asa inseamna ca trebuie sa ii schimbi limba tot din control panel. Selecteaza pe English great britain si dai remove la romanian.Atat a fost.
Uita-te la data intrebarii.
Si in fine, nimeni nu a stiut sa imi raspunda.
Eu ma refeream la chestiile astea.
http://i.imgur.com/BXOzYGm.png
Adica legacy, standard, programmers. Se pare ca trebuia sa le instalez odata cu windows-ul. Dar na... ori nu am fost eu explicita atunci, ori chiar nu a stiut nimeni sa imi raspunda.