Buna!
Ca sa te putem ajuta, raspunde te rog la urmatoarele intrebari :
1. A fost instalat ceva pe laptop inainte ca acesta sa aiba problema?
2. A fost umblat la partea de hardware in ultima perioada?
3. Folosesti antivirus? Ce antivirus folosesti?
4. Care sunt specificatiile laptopului ( procesor si memorie, nu trebuie sa fie exacte )? Windows 10? A fost instalata o actualizare Windows inaint ca problema sa apara?
Pana atunci, incearca sa inchizi si sa deschizi laptopul.
1.Da a fost instalat sims 4 adica se instala si cred ca era virus si am mai descarcat DirectX.2.Nu a fost umblat la partea de hardware niciodata.3.Nu folosesc antivirus.4.O sa vad si iti spun.5.Nu am Windows 10.6.Nu a fost instalata nici o actualizare.
Fa o devirusare mai întâi cu Malwarebytes apoi cu Norton Power Eraser.
Dupa devirusare instaleaza un antivirus bun Avast free sau Kaspersky free ( daca ai incredere in rusi ).
Suspectez ca laptopul e virusat. Ai avea 3 optiuni, tinand cont ca computerul nu poate fi utilizat :
1. Prima metoda necesita folosirea DVD-ului de instalare Windows :
BootezDVD-ul cu Windows, apesi pe "Repair PC", reparare automata.
Aceasta metoda are cele mai putine sanse de reusita.
2. A doua metoda necesita un antivirus/rescue disk care nu necesita un sistem de opeare functional ( Precum Kaspersky Rescue Disk ). Acesta trebuie instalat pe un DVD/stick de pe un PC functional, iar in functie de programul ales, urmezi instructiunile pentru devirusare.
3. A treia metoda este reinstalarea completa a sistemului de operare : toate datele aflate pe partitia cu Windowsul vor fi pierdute. Daca ai facut un backup sistemului de operare ( dar nimeni nu face ) poti restaura sistemul la o configuratie anterioara ( fara a pierde prea multe poze/date/etc... ).
Inainte de a incerca una din variantele de mai sus, merita incercat sa vezi daca computerul poate fi folosit in Safemode.