Uite ce mi-a spus cineva: "intrebarea este la modul general iar raspunsul il afli in particular in functie de placa de baza.
In mod normal citesti mai intai specificatiile (suporta/nu suporta) abia apoi diseci=daca suporta, de regula coboara frecventa cea mai mare la cea mica si mareste latenta cea mai mica la cea mare, de cele mai multe ori nu trebuie sa faci alte setari (mai ales ca vorbim de placi de baza cu DDR3).
Iar daca nu suporta atunci nu mai are sens!"
Cum au spus si colegii nu ii dauneaza sa pui o pensula moale si sa cureti ventilatorul Eu cind il curat ii dezlipesc partial stickul de plastic si ii pun o picatura de ulei de motor (auto) si nu mai miriie.
Nu e problema de praf, il curat peste tot de praf destul de des, este coolerul in sine zgomotos, cam asa e el fabricat si din cate am citit in comentariul pe care l-am scris se poate opri prin mutarea ventilatorului pe alt canal, dar nu stiu exact cum si vreau mai detaliat
Zgomotul facut de elice cind taie aerul si il impinge in radiator nu ai cum sa scapi de el deoarece nu poti modifica geometria elicei. Zgomotul mecanic ex lagare scapi de el prin ungere.Sa nu ai surpriza prin metoda respectiva sa scada turatia si implicit zgomotul dar scade si debitul de aer de racire
Vezi ca este o tarasenie o sa gasesti 2 soiuri de vent+radiatoare, unul mare cu turatie mica si unul mai mic dar cu turatie mare.amindoua dau ac debit de aer dar cel cu turatia mai mica are mai putini db spre acela trebuie sa te orientezi.Dar musai ventilat cu radiatorul lui din Al bine ar fi sa aiba si pastila de Cu sau sa fie din Cu dar este ff scump. Bine este sa cureti radiatorul de Al cu o pensula si picatura de ulei unde este lagarul apoi tragi incet de elice inainte si inapoi sa intre uleiul prin el.Eu asa fac si nu miriie ventilatorul mecanic si tine ungerea cam 9 luni.Nu umbla la turatia lor cu potentiometre si alte chestii ca dai de necaz
ORICUM, Acel cooler are o constructie foarte proastă. Ştiu că mulţi zic că: Pfuaaai. are 2 sau 4 heatpipe-uri din cupru, "fundul", ca să zic aşa, făcut din cupru, dar îi lipseşte ceva oameni buni: MĂRIMEA! Faptul că are un vent. de doar 5-6 cm. Asta îl trage în jos. Ştiu asta, deoarece am şi eu acel procesor
A. pffff... ce ai mai putea tu sa faci... hm. ma gandesc.
Chiar nu ai banei de un cooler? macar un katana 3 care costa 100 de lei
Uite ce mi-a spus cineva: "intrebarea este la modul general iar raspunsul il afli in particular in functie de placa de baza.
In mod normal citesti mai intai specificatiile (suporta/nu suporta) abia apoi diseci=daca suporta, de regula coboara frecventa cea mai mare la cea mica si mareste latenta cea mai mica la cea mare, de cele mai multe ori nu trebuie sa faci alte setari (mai ales ca vorbim de placi de baza cu DDR3).
Iar daca nu suporta atunci nu mai are sens!"
Da si tu cu pensula prin el, administreaza-i niste pumni mai silentiosi sa nu lasi urme si iti garantez ca nu mai scoate nici un sunet!