| SkyWaves1 a întrebat:

Am un i3 gen 9 si as vrea sa imi iau un i7 -9700k. Am un cooler Segotep cu 800-1500 RPM. Ar fi de ajuns pentru un i7-9700k?

13 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Eu pentru așa ceva am coolerul standard. Bine, am dezactivat Turbo.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Segotep fac un singur cooler, sau vrei sa ghicim noi ce model e? Trebuie sa suporte TDP-ul maxim al procesorului, preferabil cu macar vreo 20% peste valoarea respectiva, ca sa nu iti sara prea des in turatia maxima.

| SkyWaves1 explică (pentru GabiDumitrescu):

Fix Segotep am la i3 acum rolling on the floor)). Inseamna ca ar fi bun pentru un i5 gen 9?

Scuze am raspuns la intrebarea gresita. Cum aflu TDP-ul?

Ma refer la TDP-ul colerului

Ok deci am verificat si am de fapt cooler de la Intel pentru procesorul meu respectiv. Va merge pentru i5 gen 9?

| nicu991 a răspuns (pentru SkyWaves1):

I3 vine cu un cooler stock, potrivit pentru procesorul ala care are 65 wati TDP. Nu poti folosi acelasi cooler pentru i7 9700k ala care are TDP de 95 wati.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru SkyWaves1):

Pai tu vrei sa treci la i5 sau la i7 pana la urma? Daca iei procesor nou cu cooler de la Intel in cutie, il folosesti pe ala. Sint silentioase si decente ca racire.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ca sa nu lungim discutia la infinit, uite aici un cooler foarte decent - https://www.pcgarage.ro/coolere/arctic-cooling/freezer-7-x/

| relian a răspuns:

Proceosorul respectiv vine nou din fabrica fara cooler. Daca tu ai ce spui si are 1500 rpm, atunci este f bun.
Se folosesc coolere intre 1500 si 2200 rpm, asa ca merge ce ai tu.

Daca stii ce procesor ai tu i3 ala, cauti la Intel specificatiile, vezi cati wat caldura scoate si compari cu asta i7.
I7 ala scoate 95 wat, iar procesoarele i3 de la 25 la 91 wat.
Daca proceosrul tau este de ala de 91 wat atunci poti folosi cooleru cel ai fara probleme.

Unde afli despre cooler? Afli pe google laughing dar cauta si scrie in engleza ce cauti, asa ai sanse maari sa gasesti destule info.
Al tau e de 1500 rpm.
daca cauti vezi cati SFM baga, adica cat aer ventileaza pe minut sau pe ce zic aia acolo.Cred ce ai tu baga in jur de 50 CFM si de turatii cred ca e intre 800 si 1500 rpm.

| relian a răspuns (pentru nicu991):

Nu ai de unde sa stii, asta pentru ca el nu a spus exact ce procesor are i3.
Daca te uiti la Intel, o sa vezi ca procesoarele de gen 9 i3 is de la 25 wat la 91 wat.
In cazul in care procesorul lui ar fi de asta cu TDP de 91 wat, atunci ar fi bun coolerul cel are chiar si pentru i7, care are 95 wat.

| SkyWaves1 explică (pentru relian):

Procesorul meu are 65 wat

| relian a răspuns (pentru SkyWaves1):

Si cooleru cel ai cum se numeste mai exact, ce model ce brand este.Asa pot sa ma uit la caracteristici, compar cu alt cooler ce se foloseste la I7 ala ce ai zis si dupa stii.

Dar daca tot ai ventilatorul ala,foloseste,eu asa zic, nu se intampla nimic rau, in caz ca nu-i suficienta ventilatie cald iti da mesaj, eventual se inchide singur, pentru a evita supraincalzirea procesorului.
Cum am spus, am vazut colere la I7 ce ai zis tu cam la specificatiile ce ai tu acel ventilator.