In acest caz, trebuie sa verificati daca BIOS-ul calculatorului dvs. permite bootarea de pe dispozitive USB. Daca nu este asa, trebuie sa intrati in BIOS si sa modificati setarile astfel incat sa permita bootarea de pe dispozitive USB.
Pentru a accesa BIOS-ul, este nevoie sa apasati anumite taste in timp ce calculatorul este in curs de pornire. Aceste taste sunt tipice pentru Lenovo si sunt: F1, F2 sau F12. Apasati tasta specifica pentru modelul dvs. de calculator in timp ce afisajul este intunecat si apoi urmati instructiunile pentru a naviga prin meniuri si a schimba setarile BIOS.
Dupa ce aveti acces la BIOS, cautati optiunea care se numeste "Boot Order" sau "Boot Options" si setati dispozitivul USB ca prima optiune de boot. Salvati setarile si apoi restartati calculatorul. Ar trebui sa vedeti optiunea USB in meniul de boot atunci cand calculatorul se restarteaza.
Exista cateva alte lucruri pe care le puteti incerca in aceasta situatie.
Verificati daca stick-ul USB pe care incercati sa il folositi pentru a instala Windows 11 este functional. Incercati sa il conectati la alt calculator sau sa il testati cu un program de diagnosticare a dispozitivelor USB pentru a vedea daca functioneaza corect.
Verificati daca aveti cele mai recente drivere pentru dispozitivul USB instalate pe calculatorul dvs. Acest lucru poate ajuta BIOS-ul sa recunoasca dispozitivul USB si sa il afiseze in meniul de boot.
Incercati sa resetati BIOS-ul la setarile sale prestabilite. De obicei, acest lucru poate fi realizat prin apasarea unei taste specifice (cum ar fi F9 sau Delete) in timp ce calculatorul este in curs de pornire. Consultati manualul calculatorului dvs. pentru a afla care este tasta specifica pentru modelul dvs.
Daca toate celelalte optiuni au esuat, puteti incerca sa instalati Windows 11 folosind un disc DVD sau un alt dispozitiv de stocare.
Trebuie sa alegi Boot Manager, daca nu ai stickul afisat acolo.
In cel mai rau caz, daca nu merge, refa stickul folosind Rufus
(trebuie aleasa schema de partitionare MBR daca ai Bios clasic (accesibil din tastatura, de regula compus din 2 culori),
sau GPT daca ai BIOS UEFI (accesibil cu mouse ul, interfata moderna cu pictograme) ).
Nu modifica litera stickului in BIOS, NU te ajuta cu nimic in cazul de fata!
Doar te scarpini pe dupa ureche.
Stickul il accesezi chiar daca nu e pe prima pozitie folosind tasta pentru (Quick) Boot Menu, gasesti combinatia corespunzatoare (F9... F12) in partea de jos a ecranului, imediat dupa ce ai apasat butonul de pornire.
In gereastra ce o sa apara, vei vedea fie numele stickului, fie denumirea "USB Flash Storage", fie Boot Manager.
Da, e normal sa apara.
Ai gasit tasta pentru Boot Menu?
E una dintre tastele speciale F9... pana la F12.
E indicata in partea de jos a ecranului, imediat dupa ce pornesti laptopul.
Poti incerca sa cauti in BIOS optiunea Legacy BIOS, si sa o setezi, in locul UEFI.
Daca nu merge, da-mi pe privat un id de Discord si vedem deseara.