| Casian76 a întrebat:

Am un Lenovo fabricat în 2016 cumpărat nou din magazin. De ceva timp nu mai merge sa ma conectez la Wi-Fi. Apare rețeaua doar salvata și atât desi pe toate dispozitivele din casa internetul merge bine.
Cum as putea remedia situația?

Răspuns Câştigător
| F4r4Num3 a răspuns:

Really, man?! Cred ca ar trebui sa incepi spunand ce ai mai exact, laptop sau telefon.

Daca e laptop ar ajuta sa spui si ce sistem de operare folosesti (Windows).
Deci in caz că discutăm despre un laptop:
-șterge rețeaua pe care o ai salvată și pune din nou parola,
-încearcă să reinstalezi driverele pentru placa de retea.
(Deschizi "Device Manager" sau "Manager dispozitive", cauti driver-ul pentru wi-fi și încearcă prima dată o actualizare. Dacă nu se poate face, reinstalezi driver-ele, adică le ștergi și le pui din nou.)
-Deschizi laptop-ul (chestia pe care nu o recomand să o faci dacă nu ai habar de așa ceva), o să vezi o... o plăcuță micuță conectată la doua fire, unul alb și unul negru. Ușor deconectezi cele doua fire, cu curaj că nu ai cum să încurci firele între ele când o să le conectezi inapoi, nu ai cum să le pui gresit deoarece pe plăcuță ai 2 semne pentru locul fiecărui fir, de obicei sunt 2 triunghiuri, unul alb și unul negru. Desurubezi ușor surubul și scoti plăcuță ușor din slotul mini pci-e, afară. O cureti cu cârpă care să nu lase scame. După o pui inapoi, nu strânge surubul prea tare că riști să plesneasca placa;
-reinstaleaza windows-ul;

Daca nu s-a rezolvat nimic du-te cu laptopul la un GSM.

Daca e vorba despre un telefon, sugerez o "Resetarea la valorile din fabrică". Dacă nu rezolvă nimic du-te la un GSM, posibil sa fie o problemă de la placa de baza. Dacă se întâmplă sa fie așa singura rezolvare ar fi schimbarea placi de baza. Deci pierderea datelor.

8 răspunsuri:
| Darius010 a răspuns:

Poate fi vorba de un virus, sau, o defecțiune din fabrica, dacă tocmai ce l-ai cumpărat, poți sa mergi la alte sau de unde l-ai luat, și le spui ce problema ai

| sierra1 a răspuns:

"Am un Lenovo..." - tel sau pc sau ce?

| F4r4Num3 a răspuns:

Aaa acum am observat, am facut o greseala uitând să menționez că ștergand acea plăcuță au iesit din calcul că problema poate fi cauza ta de ea. S-ar putea să fie nevoie chiar să o schimbi, nu e mare lucru, o plăcuță din acea nu costa mai mult de 75-100 lei.

| F4r4Num3 a răspuns (pentru F4r4Num3):

Of of of. Auto-corectorul.
Rectific: "... ștergând acea plăcuță *nu* a iesit din calcul că problema *ta* poate fi cauzată de ea."

| Casian76 explică (pentru sierra1):

Telefon scuze

| sierra1 a răspuns (pentru Casian76):

In altă rețea intră?

| Casian76 explică (pentru sierra1):

Da

| sierra1 a răspuns (pentru Casian76):

Deja ai satbilit "câștigătorul" dar șterge rețeaua salvată și o reconfigurezi - fără reset și alte gogorițe

hai noroc