Poate nu e buna pasta, poate e in strat prea gros sau prea subtire, poate ventilatorul nu merge bine, poate nu e buna circulatia aerului in carcasa.
De exemplu eu dupa ce am schimbat pasta, am uitat sa conectez ventilatorul . Daca temperaturile au urcat, ceva nu e bine - pasta nu e ok - calitate, grosimea stratului, coolerul nu sta bine.
Acesta este interiorul carcasei, eu zic ca aerul este destul de bun.
file:///J:/Poze%20si%20videoclipuri/Diverse%20poze/DSC_0074.JPG
Am gresit linkul-l, acesta este mai bun.
https://photos.google.com/......smGJ4QXdLy
Poza nu o vad, pentru un aer mai rece e bine sa fie pus si un ventilator in fata sa bage aer, iar sursa il scoate afara - depinde de modelul carcasei. Pasta trebuie pusa in strat subtire, sa nu aiba impuritati - un fir de nisip sau ceva asemanator, poate mentine un strat prea gros de pasta si nu raceste bine. La mine e un procesor mai mic de 65W, cooler stock - am pus pasta numai pe cooler si am apasat usor coolerul pe procesor - pasta s-a intins in strat subtire, a iesit de sub cooler usor afara, am pus cam 2 picaturi ca volum, intinsa iniform cu un card de plastic pe cooler. Daca e prea gros stratul, tot nu raceste bine, daca e prea putina sa ramana goluri, la fel. M-am uitat la I3, vad ca nu e de putere mare - 54W deci racirea nu ar trebui sa puna probleme. Se poate incerca inlocuirea pastei termice din nou, dupa curatarea coolerului si procesorului de pasta veche.
Da.dar am inlocuito de 2 ori exact cum am vazut tutoriale pe internet, ce pot sa fac?
Daca nu a mers bine dupa 2 inlocuiri, trebuie cumparat un cooler nou compatibil si cred ca va merge mai bine.
Depinde si de pasta termica cred, eu am pus la mine o pasta termica siliconica alba, care desi era expirata vad ca e buna, am ca la inceput in jur de 40 grade iar la incarcare maxima ajunge la 55 grade. Cand era pasta uscata a ajuns la 75 la incarcare maxima si nu era bine. E posibil insa ca un cooler mai performant sa raceasca mai bine.
Da,la asta m-am gandit si eu, acest pc il folosesc doar pentru editare foto, asa ca nu ma gandesc sa cumpar un cooler aftermarket, oricum multumesc de raspunsuri.