| Winners10 a întrebat:

Am vazut la unele laptop-uri la Frecventa de exemplu 2.6 GHz pana la 3 2 GHz... puteti sa imi explicati cum este cu acel " pana la "?
Si nu prea am mai vazut laptop-uri care sa aiba si unitate CD-rom... nu se mai fac sau?

10 răspunsuri:
| MagazinCadouri a răspuns:

Hei, din cate stiu eu acel de la pana la este OC-ul pe care il face automat. In ziua de azi laptop-urile nu se mai fac cu unitate de CD sau DVD.

| Wr3nch a răspuns:

Au turbo boost si daca e necesar frecventa poate atinge 3GHz in caz ca ai deschis un program care are nevoie de extra putere. Pai nu mai foloseste aporape nimeni CD/DVD in 2020 cand descarci orice sau te uiti la stream. Dar poti cumpara un reader extern prin USB daca chiar crezi ca ai nevoie.

| viavo a răspuns:

Este vorba de procesor. Fiecare placa de baza are niste proprietati din fabrica unele placi de baza suporta procesoare mai puternice altele nu. Unele au procesoare fixe la altele se pot schimba procesorul ca sa faci un upgrade. Bun... ca sa afli ce procesor suporta placa ta de naza trebuie sa descarci manualul de utilizare, in el ai sa vezi ce tip de procesor ai si cu ce slot este compatibil. Se mai fabrica laptopuri cu dvd rom.

| viavo a răspuns:

Oc faci doar daca placa ta de baza suporta oc. Sunt niste setari care le faci in bios, dar nu iti recomand pentru ca poti sa iti strici laptopul sau procesorul.

| Frank51 a răspuns:

Nu e niciun fel de overclock, nu mai asculta de toți plictisiții. Profesorul are o frecvență de bază, la care stă în idle(ca sa economiseasca energie), și o frecvență turbo, atunci când este nevoie de toată puterea de procesare( in activităti intensive).

| Ineys a răspuns:

Cum a zis Frank51 cu procesorul.
Cat despre CD-rom... pai nu prea se mai fac deoarece trebuie sa faca laptopul mai gros in primul rand si in al doilea rand nu se mai folosesc CD-urile asa mult. Acum se folosesc memorii USB ( stick-uri ) pentru instalare de Windows si dupa descarci tot ce ai nevoie de pe internet. Ce sa mai faci cu CD-urile?

| NLS a răspuns:

Frecventa pentru modul Turbo (3.2 in exemplul tau) se atinge atunci când programele deschise au nevoie de mai multa putere.
Însă la generațiile moderne de procesoare economice, acelea cu U, Y sau T in denumire, acea frecventa ridicata se atinge doar pentru intervale foarte scurte de timp, apoi revin la frecventa de baza.
Din câte am văzut, lucrează în spike-uri, nu pot susține constant o frecventa ridicata, chiar dacă e nevoie de asta, fiindcă s ar încălzi mult prea tare.

La procesoarele economice de la AMD (au U in denumire pe ultima pozitie) nu știu exact cum e, dar presupun ca la fel.

Unele laptopuri de dimensiune mai mare de 15inch, au încă unitate optica, însă încet încet vor dispărea și ele.
Cine are nevoie o data pe luna de unitate optica, își cumpără una externa, pe USB, și o folosește cu toate sistemele din casa.

| flixbuster a răspuns:

Pentru acelasi motiv pentru care nu mai vezi unitati de discheta pe laptop-uri (da, se puneau) nu mai vezi nici unitati optice: nu se mai folosesc (de catre cea mai mare parte a publicului cumparator). Se mai gasesc externe pe USB (si optice si de discheta, cred). Cred ca un alt motiv este si faptul ca un laptop fara unitate optica este mai subtire (asta pe piata de ultra-book-uri).

Procesorul are frecventa variabila in functie de incarcare. Procesorul meu are o viteza de baza de 2.00 GHz dar daca nu are treaba merge cu 0.75 GHz iar daca are multa treaba merge pana la 2.60 GHz.

| Simpatic a răspuns (pentru Frank51):

Exact este precum la o masina sport cand o folosesti in modul normal ea se comporta decent nu brutal, iar cand vrei sa o forjezi treci pe modul sport si/sau launch control, exact asa este si cu procesoarele moderne (de cativa ani incoace) ele stau la frecventa mica si la nevoie comuta automat la frecventa mare, dar cine face aceasta comutare daca nu un fel de controller happy

| Frank51 a răspuns (pentru Simpatic):

Nu cunosc arhitectura, probabil este ceva built-in in functie de voltaj.