Daca ar fi asa atunci nimeni nu ar mai folosii acel antivirus si firma care il detine ar fi intrat in faliment de mult.
Orice antivirus îţi poate distruge sistemul de operare. Mai ales că noi pe-aici prin ţărişoară nu avem sisteme de operare originale ci piratate (mă rog, acum am şi eu original de la facultate dar pân' acum ce crezi c-am dat un sac de bani pe software?) şi sistemele de operare pirtatate se destabilizează foarte uşor.
Parte cu distrugerea fizică a hard-disk-ului nu este chiar 100% adevărată ci doar 50%. Folosind pe o perioadă îndelungată (peste 2 ani) în mod constant Norton Antivirus şi în special Norton Utilities care are un fel de ScanDisk al lui şi un fel de DiskDefragmenter al lui, acele două utilitare forţează hdd-ul peste limitele acestuia şi şansele să ai probleme cresc considerabil dacă foloseşti utilitare de la Norton decât orice altceva.
Pentru iulyan: Testele făcute pentru a fi "premiaţi" au fost făcute doar pe laptopuri şi sisteme corporatiste (Dell, HP, Compaq, etc.) nu pe calculatoare no-name care sunt pe la noi prin ţărişoară. Şi-n plus, efectele pe termen lung nu le testează nimeni când vine vorba de software pentru că ideea e să cumperi un hard nou cât mai curând, o placă de bază nouă cât mai curând, ca să meargă industria. Şi-n plus, dacă suedezii de la Symantec (Norton) sunt aşa de buni, de ce cei mai eficienţi antiviruşi sunt Kaspesky Antivirus (rusesc), Avast şi Bitdefender(românesc)?!?!
Salut!
Hei amice. daca crezi ca ii asa de pasta cum de este lider mondial cu premii si nominalizari in protectie contra virusurilor?
Sistemul de operare il poate strica, stergand sau mutand in carantina un fisier, de sistem, infectat. Hard-ul in schimb nu poate fi afectat, cel putin nu de un antivirus.