Pai uita-te sa aiba soketul potrivit procesorului tau in primul rand, pentru ca altfel oricat de buna ar fi placa, daca nu e compatibila cu procesorul o cumperi degeaba.
Apoi eu recomand placile de baza Gigabyte cu condensatori solizi... cauta din seria UD3-4-5. Sunt niste placi foarte bune, si usor de overclock-at.
Sa nu aiba placa video incorporata, pentru ca e cam degeaba, sa suporte RAID, si macar 16GB memorie RAM.
Mai departe, nu prea te intereseaza detalii despre cipset pentru ca avand filtre astea nu o sa dai peste ceva de slaba calitate. Oricum nu cred ca vrei sa faci tu cine stie ce cu placa aia.
Eu vreau detalii
ce mi-ai zis tu stiu deja
si de ce 16gb Ram daca maxim folosesti 4 orice ai face pe pc nu trece de 4 gb
Gigabyte? asta fiecare cu preferintele lui eu merg pe un Asus,
am luat de vreo 2-3 luni o placa de vaza socket 775 destul de interesanta dar pentru 200-300 ron sunt dispus sa o schimb nu anul asta ci anul viitor cand o sa achizitionez si un procesor decent.
:) Esti amuzant... spui ca stii, dar nu stii si o mai si dovedesti!
In primul rand maximum 3.5Gb ram foloseste doar windowsul pe 32 de biti.
In al doilea rand 200-300 de lei, nu prea sunt bani pentru o placa de baza cu pretentiile tale.
In al treilea rand poti citi pe net daca vrei sa devii cunoscator... uite un inceput poate fi aici http://www.webopedia.com/quick_ref/motherboards.asp
Spor!
PS: ce vrei tu este ca si cum ai sintetiza cateva tratate de medicina la "Frate! cati microbi, sange si intestine sunt in cartile alea... pfff m-am spalat pe maini cu spirt dupa ce le-am terminat!"
Eu spun doar din experienta
Si imi place sa aduc argumente
Pe placa mea video am 8gb ram maxim cat poate duce placa mea de baza.
Am instalat windows 7 professional pe 64 de biti si are o aplicate acest windows care imi arata cata memorie ram foloseste si oricat de mult as solicita pcul nu trece de 25% asta fiind cat? 2gb memorie ram?
lamurestema tu de ce.
Trebuiesc facute niste schimbari in Bios, si in al doilea rand, cred ca nu ai gasit aplicatiile potrivite pentru un load excesiv.