Prețul reflecta și generația cablului.
De ex. preturile cele mai mari le au cele cu versiunea 2.1, care suporta rezoluție 8K la fps mare.
E o mare diferență între HDMI 2.1 și HDMI 1.4 de exemplu.
Sau cele care au conectorii suflați cu metale prețioase, pentru un contact mai bun.
Deci dacă ai monitor cu rezoluție mare și are si suport pentru multe fps, ai nevoie de HDMI 2. 0 sau 2.1, și acestea sunt scumpe.
Dacă monitorul tău e FullHD și are suport pentru 144Hz, orice cablu HDMI 1. 4 e potrivit, cu sau fără mufa aurita (desi ar fi de preferat cu... daca iti permiți )
La Apple tv din 5 cabluri pe care le am in casa doua certificate 8k, doar cu unul functioneaza perfect, a costat 130 de lei si este AudioQuest.Hama 8k se veda mai sters, iar celelalte sunt refuzate deoarece nu au trecut testul.Probabil pe un monitor modest la o pocnitoare de supraveghere video o sa functioneze.
Nu, nu am folosit niciodată rezolutie mai mare de 4k 60fps, si orice cablu am luat, chiar si la 50 de lei, a mers perfect. Vorbesc de HDMI 2.0, și am folosit preponderent la TV, unde mergeau functiile de hdr si dolby atmos. Am observat că la unele cabluri se rupe mai ușor mufa dacă este pusă la un unghi mai ciudat, am pățit asta cu vreo 2-3, dar dacă vorbim de calitatea imaginii nu am văzut diferențe.