| Catalion a întrebat:

Bateria de la placile de baza trebuie schimbata vreodata? Daca da, la ce perioada?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Tine cam 10 ani, asta daca ai tinut calculatorul mai tot timpul in priza.
Acea baterie este folosita doar in momentul cand calculatorul este scos din priza, tine cateva chestii din bios. Cu cit tii calculatorul scos din priza cu atit acea baterie se va consuma ma rapid.

Daca calculatorul nu pierde data, ora etc, inseamna ca bateria este buna. O schimbi cand o sa observi ca biosul pierde setarile.

Deci nu sxcotio nimic, nu verifici nimic ce spun unia pe aici. Cum am spus multe intreruperi alea curentului electric si tinut fara, face ca acea baterie sa se descarce.

Dar pana la urma nu-i nici o chestie, cand s-a dus, o schimbi si aia e tot, costa putin, nu se intampla nimic rau cu acel calculator, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji.

15 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aia e bateria de la BIOS si nu necesita schimbata.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Se schimba. Ea dureaza ani de zile. Nu am verificat-o niciodata. Am schimbat o baterie la o placa dar in momentul cand nu-mi mai arata data si ora corect si n-am putut intra in Windows. Acum am o placa de baza care are cel putin 10 ani si vad ca merge.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Atunci cand ai eroare la deschiderea pc-ului, si nu iti retine data si ora.
Nu are rost sa o schimbi la un anumit interval, ele rezista ani in sir de obicei. PC-urile care stau in frig au nevoie de baterie noua mai des.

| VoidEternal a răspuns:

Daca e un pc folosit regulat poate sa te tina si 10 ani sau mai mult. Daca e undeva intr-un depozit, nefolosit si fara sa fie tinut in priza atunci se poate consuma in cativa ani. Daca pc-ul tau merge nu trebuie sa o schimbi.

| DennisW a răspuns:

Se schimba. Iti dai seama cand trebuie schimbata daca PC-ul/laptopul nu mai tine data si ora. Se inlocuieste foarte simplu cu CR2032.

| Scorillo a răspuns:

Cand BIOS-ul pierde setarile (data, ora / ordinea dispozitivelor de boot-are,...) e semn ca trebuie schimata bateria. Rar se intampla sa "moara" mai devreme de 3-5 ani. In general e CR2032 si costa cativa lei

| nukeyly a răspuns:

Daca vrei sa fie pe val o data pe an o scoti, o stergi, o masori cu un Fluke, o pupi si o pui la loc pe Tron daca merita, daca nu o inseli CLAR cu alta mai buna si mai tanara mai focoasa
poate o Sony sau o Panasonic.

Nu este o perioada anume, depinde de producator, de lot, de ce imbecil a asambalat bateria, de timpul cat mai sta pe raft in magazine, de conditiile de depozitate ale pc-ului tau, de temperatura din camera si de legile lui Murphy.

| NLS a răspuns:

Daca nu tii PC-ul in frigider, de obicei rezista peste 10 ani.
Am placa de baza din 2005 (pentru retro gaming si totodata un NAS improvizat) si i-am schimbat bateria o singura data, in 2018.
La PC-ul din 2011 inca mai ține perfect.

Cand ora si data se reseteaza in BIOS (si totodata in Windows), e semn ca trebuie schimbata.

| Catalion explică (pentru Salontanul):

Cum nu mai intra in windows? Isi dadea mereu restart cand era aproape sa se incarce windows?

| sierra1 a răspuns:

Te anunță pc-ul (intr-un mod sau altul) când e necesar. Și asta e după câțiva ani, min 3

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Catalion):

Ramanea in BIOS.

| Dismally a răspuns:

Trebuie schimbata daca moare cea veche, se intampla rar asta, te tine mult una

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Bubico2022):

Pc-ul meu vechi are placa de baza din 2012 si la sfarsitul lui 2021 mi-am luat pc nou, nu am avut niciodata probleme cu bateria.

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare