| Lightdark a întrebat:

E adevărat ca bateriile Li Po durează mai mult decât cele Li Ion?

4 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Nu prea mai găsești baterii li ion,pentru că ar fi foarte nocive pentru mediu,de aceea mulți producători,de orice, se îndreaptă către li Po.
Însă nu asta e adevăratul motiv, adevăratul motiv e că bateriile li ion se degradează mai rapid din cauza căldurii și astfel e necesara o înlocuire ulterioară. Cele li po prezintă o mai buna rezistenta la căldură și astfel se degradează mai greu.
Cât despre care ține mai bine, tind sa cred că cele de tip li Po, deoarece cele li ion aveau mai multe probleme, printre care și degradarea rapidă și efectul acela de memorie a bateriei, cum era pe Nokia.
Astea li Po sunt mai rezistente la căldură, nu au efect al memoriei bateriei și nu prea mai are treabă cu principiul 20-80 care se întâlnea de regulă pe telefoanele mai vechi.

| Lightdark explică (pentru Hyperion7):

A deci îmi pot incarca telefonul până la 100% țin să menționez de faptul ca da am tot Nokia G30!

| Hyperion7 a răspuns (pentru Lightdark):

Poți,oricum bateria se degradează indiferent daca o încarci până la 100% sau daca o încarci 20-80%.
Dar trebuie sa ai in vedere că nu trebuie să lași bateria sa se descarce sub 20% și încearcă pe cât posibil să eviți ciclul de încărcare 0-100%,el chiar forțează bateria
Însă daca îl încarci de la 20 până la 100%, n-ar trebui sa se degradeze bateria foarte tare.Plus de asta, nu cred ca are fast charge mai mare de 30 de w, deci nu ar avea ce rău să-i facă bateriei daca o încarci de la 20 la 100%

| Lightdark explică (pentru Hyperion7):

Fast charger are i-am cumpărat un încărcător de 18W care îl încarcă Intr o oră ~50 %