| Madaluta a întrebat:

Am cumpărat un calculator Lenovo, la început nu avea win pe el. L-am dus la un magazin, l-a făcut. Dar când într-un final mergea rău de tot am decis sa ii schimb win. Avea 64 de bit, dar nu puteam pune decât de 32 bit. Nu merge sa schimb luminozitatea, e doar aceeași, nu merge touchpad. Deci am văzut pe internet că de 32 de bit se numește MBR și de 64 bit GPT. Dacă convertesc din MBR in GPT, reușesc să pun win de 64 de bit cum permite sistemul și să meargă mult mai ușor?

5 răspunsuri:
| JicaContra a răspuns:

MBR - master boot record
GPT - GUID Partition Table

NU au nici o legatura oarecare cu, cati biti are windows-ul
au legatura DOAR cu doua lucruri: storage sa fie mai mare de 2T si/sau sa vrei sa instalezi in mod UEFI, la ambele iti trebuie GPT, si atat

daca tie nu iti boot-aza stick-ul cu windows x64, atunci calculatorul nu suporta windows x64

| Madaluta explică (pentru JicaContra):

La win x64 mergeau toate la x32 nu merge luminozitatea, touchpad și merge rău.se aprinde greu, nu merg jocurile deloc și care merge intri in joaca și se iese și am descărcat driver boster și ar fi trebuit să meargă dar nu merge nimic

| nicu991 a răspuns (pentru Madaluta):

Daca vrei ajutor prin TeamViewer.
Posibil sa nu ai ceva drivere instalate. Da-ne detalii despre specificatiile calculatorului nu doar marca.

| JicaContra a răspuns (pentru Madaluta):

Inteleg, inseamna ca e facut special pentru x64 si nu au facut drivere pentru alt windows

| flixbuster a răspuns:

Ce model exact de Lenovo ai? Litere, cifre.