| Sergiu0709 a întrebat:

Buna, am o intrebare, daca imi iau un rx 580 de 8 gb si am aceste componente
Producator procesor Intel®
Tip procesor i5
Model procesor I5
Numar nuclee 4
Arhitectura Sandy bridge
Frecventa nominala 3.1 GHz
Frecventa Turbo Boost 3.4 GHz
Cache 6 MB, Tip memorie DDR3
Capacitate memorie 16 GB
CAPACITATE STOCARE

Tip stocare HDD
Capacitate HDD/SSHD 1T
sursa de 450, ce ziceti, ar merge un rx 580 de 8 g pe componentele de mai sus?

6 răspunsuri:
| Intruder19 a răspuns:

Ce sursa ai mai exact? 580 trage cam 300w in full load, ai nevoie de o sursa mai mare iar procesorul o sa limiteze putin placa.

| Sergiu0709 explică (pentru Intruder19):

Salut nu sunt exact cu bani daca am bani pentru un rx 580 si daca mai am atunci imi iau si un procesor nou si o sursa, dar cel mai probabil va fi un nou pc

| Strepix a răspuns:

Nu, nu merge.

1. Procesorul ăla este de generație foarte veche, mai exact i5 2400, va face bottleneck cu RX 580 8GB. Este prea slab pentru placa asta video mai exact.

2. 450W nu sunt suficienți pentru RX 580. Depinde de producător, sunt unele care acceptă minim 500 sau 550W. Evident sursa trebuie să fie de calitate!

Sfatul meu este să-ți vinzi pc-ul și să cumperi unul cu componente noi.
Ca sa schimbi procesorul trebuie sa schimbi si placa de baza. Nu cred ca vrei un procesor la fel de învechit.
De ce ai ales RX 580, iti cumperi sh componentele? Ca noua de banii aia iti poti lua GTX 1660 sau chiar TI.

Dacă vrei să rămâi pe componentele astea atunci cumpără GTX 1050TI.
Spune-mi ce placă de bază ai.
S ar putea să meargă sa pui un i7 3770. Costa in jur de 300 de lei pe olx si este foarte bun.

| Sergiu0709 explică (pentru Strepix):

Placa de baza

Socket procesor

1155

Retea

10/100/1000

| Strepix a răspuns (pentru Sergiu0709):

Spune mi exact denumirea, s-ar putea să suporte doar generația a 2 a

| AlexMh a răspuns:

In primul rand nu ne-ai dat nici un detaliu despre ce componente ai. Cunoastem doar placa video si atat, si nici aia exact, trebuie sa stim producatorul ei, fiecare consuma diferit. Sursa de 450W iti spun cu ochii inchisi ca nici nu pleaca de pe loc nici daca scoti procesorul din ecuatie. Iti trebuie procesor de generatie noua ca sa nu faci bottleneck cu placa video (adica sa iti traga procesorul placa video in jos sa nu poata mearga la capacitatea ei designata din fabrica), si o sursa de minim 600W, fiindca atentie (una de 600W in bugetul tau, in realitate iti da undeva pe la 500W reali daca ai noroc). Stima!