Bună!
E posibil să nu fie bine așezat coolerul. Schimbarea pastei termoconductoare poate ajuta.
Ce program folosești?
Recomand să consulți și programul HWinfo64, să vezi ce temperaturi ai acolo.
Totoodată poți să verifici și temperaturile din Setup-ul BIOSului.
Trebuie curatat sistemul de racire de praful depus (radiatorul de aluminiu, ventilatorul), respectiv schimbata pasta termoconductoare dintre procesor si radiatorul de aluminiu!
Curatarea de praf si schimbarea pastei termoconductoare trebuie facuta de o persoana cu experienta, folosind pasta de buna calitate!
Nu stiu care e faza ca e recent. Adica nu cred ca intr-o saptamana se poate acumula asa de mult praf incat sa imi urce cu 30 grade sau mai mult
Daca ai praf in casa (tot Biuciurestiul e plin) atunci exista tendinta ca praful sa se depuna ca o pelicula intre ventilator si radiator, iar aerul sa nu mai ajunga in radiator
asta se intampla si la desktop-uri si mai ales la laptop-uri
deci o curatire e indeajuns
cat despre schimbare de pasta termoconductoare, asta e unul dintre cele mai IMBECILE mituri urbane din ziua de azi, pentru ca schimbarea ei este necesara NUMAI daca ambele puncte urmatoare sunt indeplinite
1. s-a uscat
SI (este SI, poate sa fie uscata total, si sa mearga foarte bine, din cauza ca face conductivitate terminca atat timp cat nu se intampla si punctul 2)
2. a avut soc mecanic (adica ai impins radiatorul, l-ai miscat, etc.)
abia atunci pasta se sparge si devine praf
iar, imi permit sa ii fac IMBECILI, pe cei care se reped cu "schimba pasta" pentru ca ce am scris mai sus CHIAR AM VAZUT EU INSUMI cu ochisorii mei mici si porcini, am avut un calculator, folosit ani de zile, si cand in sfarsit i-am luat alt procesor, abia atunci am vazut ca pasta era tare ca piatra, insa mergea binemercic fara nici o penalitate de temperatura
Abia acum vad ce ai scris ca raspuns
da, intr-adevar e vorba de pasta aici, faza e ca cel care a montat procesorul, or a pus MULT PREA PUTINA (se pune efectiv o picatura e indeajuns, daca ala a reusit sa puna mai putin de atat, atunci chiar chiar e zgarcit in spume)
ori nu are deloc, moment in care ar trebui nici sa nu folosesti calculatorul pana nu verifici pasta, fara pasta e caz grav, cu toate masurile de siguranta din ziua de azi totusi e posibil sa ia si foc!