Cea mai sigura forma de a sti daca este original sau nu, este dealer-ul. Daca l-ai luat de pe chrono24 sau de la retailer-ul oficial ce se afla in incinta Marriot din Bucuresti, atunci este original.
Daca l-ai primit cadou sau l-ai luat de prin alte parti, ar fi bine sa-l duci la un evaluator sau o ceasornicarie, pentru ca particularitatile unui Rolex autentic nu sunt chiar atat de usor de observat cu ochiul liber si cantitatea de fake-uri este imensa si, vizibil, proprietati asemanatoare. Plus ca, fiind un ceas extrem de scump, ar merita o evaluare.
-Rolex foloseste materiale de cea mai buna calitate in productia ceasurilor. Specificatii: 904L stainless steel si 18 carate (18K gold). Din 2008, Rolex a inceput sa foloseasca un aliaj patentat, cu platina, de culoare roz-auriu (numit Everose). Specificatii precum "Rolesor" sau "Rolesium" pentru anumite modele.
-Evaluatorul isi poate da seama de lentila folosita; unele ceasuri, precum sunt Rolex Oyster Perpetual, rezistente la apa, au minimul de rezistenta de la 300m, alte modele pot ajunge pana aproape de 4000 de metri adancime.
- Ultimele modele de Rolex folosesc safirul pe post de suprafata de protectie.
Dupa cum vezi, sunt particularitati pe care tu nu le-ai cunoaste. Si, cel mai indicat cand iti cumperi Rolex-uri, este sa le cumperi dintr-un magazin original sau de la un dealer autorizat.
Http://m.business24.ro/lifestyle/cum-recunosti-un-rolex-contrafacut-1555746
Uite aici poate te ajută :) citește tot ce scrie și ia o lupă lângă tine.