| Angel977 a întrebat:

Buna! Am un laptop cu procesor Intel Celeron n4020 si 4 gb ram si windows 11. Am vazut ca mai are un slot liber pentru ram si as vrea sa ii pun inca 8 gb,
Ce merita sa adaug 8gb ram? Se va misca mai rapid windows-ul sau e prea slab procesorul?

3 răspunsuri:
| UnchiulRamiz a răspuns:

E psosibil sa nu poti pune decat 4 gb in plus. Se misca mai repede da, ai ssd la el?

| Angel977 explică (pentru UnchiulRamiz):

Da, am ssd, m-am uitat pe cpu-z si apare ca sunt 2 sloturi.

| flixbuster a răspuns (pentru Angel977):

Nu te baza pe asta, am patit-o cu verificat din software (inclusiv specificatii pe model la producator, cautat pe net film cu RAM upgrade pe model). Dupa ce am cumparat inca 4GB RAM si am desfacut laptop sa-i pun, am constatat ca nu aveam unde. Era LOCUL pentru slot dar nu era slot-ul pentru RAM pe placa de baza. Pana nu desfaci laptop sa vezi exact ce e pe placa de baza, nu cumpara.

In plus, raspunsul la intrebarea "e prea slab procesorul?" este "da!". Tot ce e cu N (Celeron, Pentium) este pe arhitectura Atom eficienta energetic dar cu performanta (prea) scazuta pentru Windows. Pe un Pentium Silver N6000 (venit cu licenta de Windows 11 care era inutilizabil atat de prost se misca) Linux Ubuntu 24.04 zboara. Pe un Celeron N probabil as pune ceva mai light, cu XFCE (Linux Mint XFCE ar fi prima optiune). Pentru asta sunt arhi-suficienti cei 4GB RAM.