| Rockat a întrebat:

Bună! Am Windows 8.1 si mi se tot instaleaza aplicatii fara sa stiu, nu exista ceva program care sa ma anunte la orice instalare este realizata?

Răspuns Câştigător
| Gizăz a răspuns:

E malware. Tot un fel de virus. Chit că-ţi trebuie programul sau nu, a venit la pachet cu nişte chestii nedorite. Ia-ţi un malware remover bun, dă o scanare şi cu antivirusul. Dezinstalează din Control Panel tot ce nu-ţi trebuie.

Dacă nu merg soluţiile astea, format, alt Windows şi altă dată descarcă-ţi programele din surse sigure. Mare atenţie şi ce bifezi sau debifezi la instalări.

5 răspunsuri:
| Cerchez_Florina_1999 a răspuns:

Instaleaza-ti Windows 7

| Gizăz a răspuns:

N-are ce aplicaţii să se instaleze fără să ştii. Dacă păţeşti aşa ceva înseamnă că eşti virusat în draci.

O altă posibilitate e să vorbeşti de fapt despre actualizările automate pe care şi le face sistemul de operare. Pe-alea le opreşti din Control Panel.

| Rockat explică (pentru Gizăz):

Nu, am un program de care am nevoie, dar tot instaleaza plug-in-uri si alte aplicatii dezvoltate de ei fara sa ma anunte, si am mai gasit si ceva media player. Imi apar pe desktop shortcut-uri.

| Rockat explică (pentru Gizăz):

Mereu am grija sa debifez cand instalez ceva, dar mi-am dat sema ca in 85% dintre cazuri, oricum se instaleaza. Iar in Control Panel fac curat saptamanal. Am avut Malwarebytes, prima data a gasit vreo 2 iar apoi a expirat trial-ul.

| Gizăz a răspuns (pentru Rockat):

Eu îţi recomand să-i dai un format şi să faci rost de un security pack bun(spre deosebire de antivirus, un security pack include şi firewall plus alte chestii). De asemenea, ceva de malware care să nu expire. Dar firewall-ul e esenţial.