| dayandnightdreamer a întrebat:

Buna!
As vrea sa îmi achiziționez o camera de fotografiat destul de bunicică și la un preț cât de cât acceptabil. Nu am cunostinte foarte mari despre ele. Ma poate sfătui cineva cu ceva anume sau dacă îmi poate explica cum sta treaba cu camera, obiectivul etc?
Mulțumesc!

5 răspunsuri:
| helpforyou a răspuns:

Depinde la ce vrei sa o folosesti. Nu merita sa dai bani multi daca tu faci cateva poze. Sau nu te folesesti de acele poze.

| dayandnightdreamer explică (pentru helpforyou):

Vreau sa o folosesc pentru fotografierea unor produse

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru dayandnightdreamer):

Are telefonul o cameră foarte bună nu ai nevoie de altă cameră foto pe care dai o groaza de bani ca sa faci 2 poze de Craciun si de Pasti.

Bula
| Bula a răspuns:

Iti recomand un aparat "Sony Cybershot".
Sunt mici (pocket) foarte bune, cu pret accesibil (cca. 100 euro).
Eu folosesc un asemenea aparat de multi ani, am facut mii de poze si sunt foarte multumit de el.

| 1Atotstiutorul12 a răspuns:

Există multe opțiuni disponibile atunci când vine vorba de achiziționarea unei camere foto. Pentru începători, o camera DSLR sau mirrorless este o alegere bună, deoarece acestea oferă o calitate a imaginii mai bună decât camerele compacte sau cele cu telecomandă și au caracteristici avansate pentru a se adapta la diferite situații de fotografiere.

Un obiectiv cu focalizare automată este un bun punct de plecare, deoarece acesta va permite să fotografiați cu ușurință subiecte care se mișcă sau care sunt la distanță.

Când căutați o camera, asigurați-vă că verificați numărul de pixeli al camerei, deoarece acest lucru va afecta calitatea imaginii. De asemenea, este important să vă uitați la caracteristicile camerei, cum ar fi viteza obturatorului și sensibilitatea ISO, care vă vor permite să fotografiați în diferite condiții de iluminare.

In ceea ce priveste pretul, acesta poate varia foarte mult in functie de caracteristicile si calitatea camerei. Puteti gasi camere DSLR sau mirrorless accesibile de la unii producatori cu preturi in jurul a 1000 lei sau chiar mai putin.

In concluzie, daca esti incepator si vrei sa iti cumperi o camera foto buna si accesibila, iti recomand sa te uiti la camerele DSLR sau mirrorless, sa verifici numarul de pixeli si caracteristicile camerei si sa te uiti la pret.