anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna.
Bateria laptopului meu se incarca foarte greu, ii ia 6 ore ca sa se incarce si se descarca tot in aproximativ 5-6 ore, laptopul meu este nou deci nu inteleg de ce intampin aceasta problema.Ce as putea sa fac ca bateria sa se incarce mai repede, exista vreo aplicatie ceva care sa ma ajute cu ceva sau pot sa sa fac vreo reformatare ceva?

36 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bateria e veche, cumpara alta, scoate bateria din laptop si foloseste l in priză

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Buna.
Am specificat ca laptopul meu este nou, l am achizitionat la inceputul anului si nu l am utilizat decat foarte putin, l am achizitionat de pe eMAG.
Se poate oare ca cei de la eMAG sa bage un produs resigilat la produse noi?
Altfel nu imi explic...
Ce as putea sa fac ca bateria laptopului meu sa se incarce mai repede si sa tina mult?

| Catrice a răspuns:

Baterie de laptop care sa tina cat una de telefon n-am văzut.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Catrice):

Ce vrei sa zici cu asta?

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Catrice):

Noile laptoape de la Apple care nu mai au proace cisc, ci arm, tine bateria 20h
https://www.apple.com/macbook-pro-13/specs/
"Up to 20 hours Apple TV app movie playback"

insa tipul e de coma, un laptop de gaming si tine bateria NOU, 1h30, deci 6h e FOARTE BINE
unde mai pui ca se incarca in NUMAI 6h care, iar, e FOARTE BINE
unii sunt prea greu de multumit, geezaz

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Zuzu1991):

Buna.
Eu nu caut sa-mi cumpar un laptop nou ci sa l repar pe cel vechi, care numai vechi nu e pentru ca l am achizitionat recent!
Mersii pentru reomandare dar m ai ajuta mai mult daca mi ai raspunde exact la intrebare!

| Zuzu1991 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ti-am raspuns, ai o baterie buna care tine mult si care se incarca repede, dar tu vrei MUUULT mai mult
o baterie de laptop sa tina mai mult de 6h e o exceptie... ABSOLUTA, iar inainte de Apple au fost numai laptop-urile ThinkPad

pana la urma, ce model de laptop ai?

anonim_4396

Eu am intrebat insa daca e normal ca o baterie de laptop sa se incace in 6 ore in contexul in care tine tot aproximativ 6 ore. Mi se pare cam mult in special pentru ca laptopul e nou.

| Catrice a răspuns (pentru Zuzu1991):

Pai și de unde știi ca el are Mac? Numa dacă nu e vecinul de la 3 thinking
Bateria mea de la telefon care e vai mama ei tine 17-18 ore, când era nou ținea și o zi sau mai bine de aia ziceam.

anonim_4396

Buna asta dar sunt o ea.

| Catrice a răspuns (pentru anonim_4396):

Aveți unii niște nume și după săriți în cap când vi se confunda genul.

anonim_4396

Pufini e nume de catel.

Bine cuțu vrei un os?hee hee

anonim_4396

Daa ...si o baterie la laptop care sa tina mult.

Bula
| Bula a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic, foloseste-l asa cum este!
Viata bateriei este cu atat mai lunga, cu cat curentul de incarcare este mai mic (si timpul mai lung).
Foloseste laptop-ul doar de la baterie cand n-ai priza in apropiere! In rest, tine incarcatorul conectat.
Am laptop de 8 ani, care se comporta la fel ca al tau si functioneaza bateria incarcata timp de 1.5-2 ore.

Bine,dacă ești cuțu cuminte poate vine Moșuhee hee

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca este nou laptopul si mai este in garantie il duci inapoi sa-ti dea altul.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Catrice):

Evident ca nu are, raspunsul meu pentru tine era PUR informativ, apoi l-am intrebat pe el ce laptoapa are si se codeste sa raspunda, asta dupa ce i-am dat peste nas ca de fapt bateria tine mult si se incarca repede

nemultumiti rau unii... ca el big grin

| Zuzu1991 a răspuns (pentru anonim_4396):

"acum 2 ore | Pufini explică (pentru Zuzu1991):
Eu am intrebat insa daca e normal ca o baterie de laptop sa se incace in 6 ore in contexul in care tine tot aproximativ 6 ore. Mi se pare cam mult in special pentru ca laptopul e nou."

pentru a 3-a oara, NU E NORMAL... ESTE ****EXTRAORDINAR****
rili?!? chiar "eu" am problema de comunicare?!? si nu TU de intelegere?!?

| NLS a răspuns (pentru anonim_4396):

De cati mAh este bateria?

Pe ce rezolutie folosesti ecranul?

Faptul ca tine 6 ore la folosire continua (vizionare video de exemplu, sau light gaming) este un lucru bun si normal.

Exista procesoare care consuma mai putin curent,
dar acelea sunt gandite exclusiv pentru net si activitati obisnuite de office, ascultare de muzica,...
al tau de care este (la modelul procesorului ma refer)?
Cele economice au Y, U sau T in denumire.

Incarcarea timp de 6 ore nu mi se pare tocmai ok,
dar sper ca nu il lasi sa se descarce pana la 0%.
Bateriile Li-Ion si Li-Po nu trebuie descarcate sub
~11-15%, (deci nu e ok sa il lasi sa ajunga la 4%, sau mai grav, la 0%)
si trebuie incarcate in cicluri cat mai putine
(sa nu il scoti cand a ajuns la 65%, ca apoi sa il bagi iar... trebuie lasat sa ajunga la 100%, sau mai corect, la 90%, caci si incarcarea completa va duce la scaderea duratei de viata a bateriei).

Bateriile Li-Ion si Li-Po nu se (re)formateaza, isi pierd din capacitate la incalzire excesiva
(asta se intampla in timp, dupa mai mult de 3 ani de utilizare neconforma, si doar cand sunt incarcate complet, sau cand sunt descarcate complet).

Bateriile se degradeaza mai repede atunci când sunt foarte calde. Nu bloca orificiile de ventilatie, foloseste laptopul doar pe birou, nu in poala, pe perna, patura.

Timpul de incarcare depinde de
capacitate, de exemplu una e sa incarci o baterie de 8100mAh/62Wh
si alta e sa ai baterie de 43Wh.
Si voltajul conteaza, dar acesta nu poate fi oricum schimbat la un anumit incarcator (si nu e in regula sa folosesti alt incarcator universal ce incarca cu voltaj mai mare).

In concluzie, daca esti nemultumit de timpul de incarcare:
--cauta un forum oficial (sau cat mai populat) al seriei din care face parte produsul tau, si obtine informatii despre cat ii tine pe altii, si in cat timp se incarca.
Bineinteles, trebuie sa te asiguri ca vorbiti despre acelasi laptop, altfel totul e in van.

--departamentului tehnic sau service-ului le scrii cam degeaba, ei nu au nici o placere sa primeasca retur, sau produse in service, asa ca cel mai probabil te vor convinge ca e normal sa se incarce in 6 ore.

anonim_4396

Haide Mosule mai repede ca e tare mult pana in decembrie...

anonim_4396

Buna.
Laptopul l am achizitionat de pe Emag si au trecut cele 30 de zile de testare
https://www.emag.ro/info/30-de-zile-drept-de-retur
De acum inainte intra doar repararea, iar cu cei de la eMAG nu o sa mi mai fac niciodata de lucru, cred ca mi au dat un produs de la ategoria resigilate desi eu amcomandat unul nou, pana si curierul este din zona ar fi putut face vreo fenta...nu comandati niciodata produse de la eMAG in special eletronice.

anonim_4396

Tu ai avea rabare sa stai langa laptopul tau 6 ore pana ti se incarca?

Sunt o ea.

anonim_4396

Am explicat de cateva ori ca NU cat tine bateria incarcata este problema, DA asta e ok CI cat de greu se incarca!
Nu ti se pare mult 6 ore?

Nu merita sa il duci la reparat decat la ei in servis la eMAG ca daca il duci in alta parte dai bani, neaparat trebuie maine sa i suni pe cei de la eMAG si sa le spui situatia, nu poti pastra acest laptop defect, ei au obligatia sa il repare sau sa il schimbe cu altul nou.

anonim_4396

Am observat ca la eMAG sunt produse care circula de la un utilizator la altul, stii, acea perioada de 30 de zile in care ai voie sa returnezi laptopul, aparent pentru orice motiv banal. Daca cineva la returnat inapoi iar cei de la eMAG l au bagat la produse noi desi ar fi trebuit bagat la resigilate? Peroda de 30de zile a trecut, insa nu si perioada de garantie.

anonim_4396

Sau ipoteza cu nr 2 daca e doar virusat si cineva incearca sa ma spioneze? Ar putea duce acest fapt la incetarea incarcarii bateriei? Daca laptopul e virusat cu vreun program spion?

anonim_4396

Buna.
Am observat ca la eMAG sunt produse care circula de la un utilizator la altul, stii, acea perioada de 30 de zile in care ai voie sa returnezi laptopul, aparent pentru orice motiv banal. Daca cineva la returnat inapoi iar cei de la eMAG l au bagat la produse noi desi ar fi trebuit bagat la resigilate?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NLS):

Am si ipoteza cu nr 2 daca e doar virusat si cineva incearca sa ma spioneze? Ar putea duce acest fapt la incetarea incarcarii bateriei? Daca laptopul e virusat cu vreun program spion?

Nu ai spus daca fara baterie merge laptopul doar folosit la priză?