| Vi1rus a întrebat:

ce browser merge mai bine pe linux? funda

11 răspunsuri:
| EliChan a răspuns:

Opera sau Google Chrome.

| Vi1rus explică (pentru EliChan):

Folosesti linux?

| EliChan a răspuns (pentru Vi1rus):

Am folosit.

| Vi1rus explică:

Deci, sa inteleg ca win e mai bun da?

| KodrutZ a răspuns (pentru Vi1rus):

Intelegi prost. Acuma depinde de ce iti pasa. Fa tu un test de vulnerabilitate cu Windows original, firewall, antivirus, etc contra un Linux oarecare cu firewallu' pe default si atit. Mai discutam dupa aia. happy

| Gizăz a răspuns (pentru KodrutZ):

Sunt bune ambele. Dar depinde la ce foloseşti PC-ul sau laptopul. Ce rahat să facă userul obşnuit cu Linux?! Iar aia cu vulnerabilitatea e o discuţie nulă. Majoritatea viruşilor sunt făcuţi pentru Windows oricum.

| KodrutZ a răspuns (pentru Gizăz):

Nu e nula deloc. Nu discutam de virusi la modul general. Discutam de backdoors si rootkituri in special. Afla ca am portat un mos de 80 de ani de pe Windows pe Linux si nu sufera absolut deloc. Userul obisnuit care se da pe net si mai vede un film, mai editeaza un document, o sa fie foarte incintat de Linux daca nu il ia pe "nu" din brate de la inceput. Plus de asta... http://www.pcworld.com/......-home.html

| Gizăz a răspuns (pentru KodrutZ):

Într-adevăr, mă gândisem strict la viruşi. Ai dreptate cu vulnerabilitatea la general. Nu ştiu de 8 şi 8.1, dar pe XP, VIsta şi 7 am "spart" zeci de parole de administrator. Până şi-un copil poate s-o facă. Iar când m-am referit la "userul obşnuit" am zis fix de ăia care-l iau pe "nu" în braţe. Ăia-s majoritatea.

| dragosbogdan001 a răspuns:

Google chrome este cel mai bun pentru toate.

| KodrutZ a răspuns (pentru Gizăz):

Aia sint majoritatea daca ii lasi singurei. Au nevoie doar de o calauza care sa le arate ca dracul nu-i atit de negru. La draq, sintem in 2015 acusi, ai net la botul calului, cam toate merg in Linux fara sa te mai agiti cu linia de comanda... si eu cind am pus mina pe Slackware prin 1998 aveam doar un carton cu citeva comenzi de baza si atit. A trebuit sa imi configurez singur X-ul ca sa o ia din loc cu startx urmat de nspe parametri. Bine, si nu mai zic de editarea conf-ului manuala ca sa nu o ia razna CRT-ul si sa ramin fara imagine sau sa imi dea out of range. Totul fara net, fara prieteni linuxisti, doar cu "man" si multa rabdare.

| StefanKogut a răspuns:

Toate merg mai bine pe linux cu exceptia marelui IE.