Să îl faci.
După ce l-ai făcut, creat, el trebuie găzduit undeva, adică un loc unde cineva care îl caută, să îl găsească. Acesta este hosting, găzduire.
Acum sunt situri care iți oferă uneltele necesare pentru a-ți crea paginile sitului, numele/domeniul și găzduire/hosting pe serverul lor, poate chiar și branding/siglă și cărți de vizită, într-un singur pachet.
Depinde... e mult de discutat aici.
Acum exista o groaza de tool uri la dispozitie prin care poti face un site web. Nici nu e nevoie sa stii multa programare.
Exista template uri precum wordpress, exista site uri unde iti poti genera propriu website doar prin click uri etc etc.
Sau exista varianta sa scrii tu tot codul de la 0.
Hostingul este serverul care iti gazduieste tie public site ul ca lumea sa il poate accesa.
Un site web presupune cunoștințe în ceea ce privește "limbajul" de scriere al paginilor web, cunoștințe despre HTML (hyper text mark-up language), care reprezintă fundația pentru acel site, cunoștințe despre CSS (cascading style sheets) pentru a adăuga dinamica site-ului (dinamică înseamnă tranziții, design pentru fiecare element HTML). Iau exemplul cu "casa" ca să înțelegi mai ușor. Îți construiești o casă, însă primul și primul lucru pe care-l faci este să faci planul casei, amplasarea, torni fundația, ridici pilonii de beton, pereții, nivelul, acoperișul, la un moment dat ajungi la finalizarea construcției acelei case, punct în care ai finalizat scrierea în HTML. Pentru că nu poți lăsa casa în paragină, fără niciun element de decor (element de decor înseamnă tencuit, văruit, pardoseală, decorațiuni, mobilier s-a.m.d) trebuie să-i adaugi aceste elemente, adică să dai viață la ceea ce ai construit, partea în care intervine CSS. CSS este la fel de important, dând dinamică site-ului, atragi atenția publicului. Iar în web developing este foarte important să ții cont de acest lucru, pentru că va influența numărul de vizitatori(clienți).
Partea de găzduire o pot asocia cu cumpărarea terenului în care mi-am construit casa. Terenul respectiv se află într-o anumită zonă, într-un cartier, trebuie să aibă o adresă. Pentru ca un website să poată fi accesat în internet de către oricine, el trebuie să primească o adresă IP, adică găzduit/hostat de un server web sau încărcat pe un server web. Partea de găzduire include alegerea unui domeniu sau DNS (unui nume pentru site-ul pe care l-ai creat, fiecare website are un nume specific, care este convertit într-o adresă IP. Dacă n-ar exista aceste servicii DNS, ar trebui să știi adrese IP pe de rost pentru a te putea conecta la un site ) cât și a unui domeniu superior (top domain level), adică categoria în care se încadrează siteul (companie - com / organizație - org / tech support - net / host în România - Ro).
În principiu, web hosting-ul se închiriază, costurile sunt mult mai mici pe un server dedicat decât dacă, de exemplu, ți-ai hosta website-ul pe unul dintre calculatoarele din casă. Web developing-ul este un domeniu cerut și este unul dintre cele mai importante domenii de activitate în IT.