Înlocuiește hdd-l cu un ssd.
Curăță bine pc-ul de praf.
Trebuie să ai memorie RAM suficientă (minim 4gb).
Să nu ai multe programe în pc, mai ales dacă este un pc mai vechi de 3-4 ani.
O mașină de calcul îmbătrânește chiar și dacă nu este folosită. Adică durata de viață a unui pc este de 5 ani; iar a unui telefon este de 2 ani. Ce trece peste, nu va mai putea fi făcut ca la început, ci doar întreținut ca să nu se ducă de tot; de regulă trebuie înlocuit cu un produs nou.
Înlocuirea doar a unor piese nu reprezintă altceva decât punerea unor cârje ca să nu cadă de tot.
Inlocuieste Windows-ul si apoi, daca poti, HDD-ul cu un SSD! Vei sesiza diferente, in bine, uimitoare.
"Problema o fii de la HDD ca îmi sta în 100%?"
moama, ce imi "plac" oamenii care isi raspund singuri
ba nu, stai
problema e ca AI HDD... nu ssd, in ziua de azi asta e o tampenie absoluta, si nu ma jenez sa iti spun, e ca si cum ai avea ultimul ragnet de Mercedes (asta fiind windows-ul) si ai avea in el motor de Trabant (cred ca generatia ta nu stie ce e aia, google it)
Da breh, dar sa fim seriosi... eu am in casa un sistem cu i3-6100, 16 GB de memorie si un HDD Samsung de 1 TB. Editie enterprise ceva, 128 MB buffer, 7200 rpm. Incarca Windowsul in ~1 minut. Adevarat, cand ai multe citiri/scrieri simultane de pe/pe disc, cu HDD e mult mai lent, dar sa fim seriosi... ce zice el e clar o problema care nu e datorata pur si simplu faptului ca HDD-ul e mai lent ca SSD-ul.
Asta știu că hdd este m.ai lent. Dar nu știu care e problema
Da dar nu vreau să cumpăr un ssd. Eu doresc sa fac placa sa meargă bine. Pentru vânzare.
Windows-ul face niste precache din cand in cand, aduna niste date despre sistem, etc. moment in care se poate ca storage sa fie folosit la greu, mai devreme sau mai tarziu o sa isi faca damblaua, dar... totusi, pana atunci, hdd si tragi apa la wc
mai ales ca s-au iefinit ssd-urile in draci, auzi, 2T extern pe usb type c si cu cabluri 1000lei... cand a aparut 1T era 1000eu
Daca ne zici mai in detaliu despre ce configuratie ai, poate-poate. Parametrii SMART ai hardului i-ai verificat? Posibil sa fie sistemul de fisiere praf sau plin de bad-uri.
Daca dupa cele 20 de minute scade utilizarea HDD-ului, e putin probabil sa fie vreun virus, sau vreun miner,
sau chiar HDD cu sectoare defecte.
Insa ceva cu siguranta e.
Reinstaleaza Windowsul "pe curat",
foloseste o varianta originala, sau copie dupa una originala, nu din acelea prelucrate de fitecine...
Instaleaza driverele de pe site-ul producatorului placii de baza
+ driverul video de pe site-ul nVIDIA sau AMD (in functie de brandul placii video).
Spune intai ce hardware ai, si ce versiune de windows doresti sa instalezi/ai instalat.