| UpSideDownSix a întrebat:

Bună, îmi poate spune cineva de ce când vreau să văd un videoclip în hd cpu-ul urcă la 100%?

Am un processor i5-2400 și o placă video GeForce GT 730 de 2 GB.
Windows-ul e proaspăt instalat.

5 răspunsuri:
| Ryumex a răspuns:

Salut, la Start scrie "dxdiag" dai enter, si iti va aparea o fereastra cu specificatiile pc-ului, cauta sa vezi daca ai 2 tabu-uri "Display" sau "Ecran" ori "Redare" in una din astea ar trebuiii sa gasesti placa video "GeForce GT 730"

Daca iti apare ​Placa Video "GeForge GT 730" in dxdiag:
Intra in nVIDIA control panel -> Manage 3D Settings-> iar la Preffered graphic procesor, alege: High performance NVIDIA processor.

Daca nu iti apare Placa Video "GeForge GT 730" in dxdiag:
Inseamna ca ori nu ai driverul video instalat/ actualizat la zi, ori laptopul/pc-ul foloseste doar grafica integrata a procesorului, lucru care il face sa se ridice la 100%. happy

Sper ca ti-am fost de folos.
Revino cu edit,

| UpSideDownSix explică (pentru Ryumex):

Nu găsesc Preffered graphic procesor
https://imgur.com/a/8PiK2S2
Întretimp am descoperit că nu face așa doar cu google chrome, face așa cu majoritatea chiestilor pe care le deschid.

| iMihai98 a răspuns:

Salut!
Daca iti stau componentele in 100% incearca sa inchizi celelate procese din background, daca ai windows 10 cauta un tutorial prin care opreste anumite procese din w10 care sunt neimportante si doar mananca din resurse, incearca sa folosesti un browser care foloseste cat mai putine resurse si blocheaza cat mai multe reclame, inchide celelalte taburi in momentu in care te uiti pe Youtube, iar, i5 2400 este un procesor vechi, care nu are o putere uriasa de procesare, dat fiind si data lansarii lui (2011), asa ca ai putea sa schimbi din 1080p in 720. Poti verifica si temperatura de pe procesor si sa schimbi pasta termo, sau sa mai adugi o placuta de ram daca ai doar 4gb.

| Ryumex a răspuns (pentru UpSideDownSix):

Intel i5 2400 e un procesor iesit in ianuarie 2011.
Destul de vechi as putea spune, pentru performantele tskurilor care le foloseste windows 10, si daca il ai si la zi, ar fi Windows 2020 folosind spcs din 2012 iti dai seama ca il duce la 100% chiar si daca foloseste grafica dedicata...
Am si eu un laptop asemanator, cu win7 dar am pus un ssd cu windows 10 pe el sa vad cum merge, si cam tot asa face ca si al tau, mananca mult CPU, e sistemul de operare, dar si browserul foloseste foarte multe resurse, iti trebuie un procesor mai bun asta e, sau alt pc, laptop.

| Ryumex a răspuns (pentru UpSideDownSix):

Iar in nVidia nu iti apare acea functie pentru ca ai o versiune mai veche de control panel, respectiv cea de la GT 730, placa grafica din seria anului 2013, destul de veche si ea din pacate...