DEPINDE DE LAPTOP.
Exista laptopuri ce functioneaza doar cu DDR3 (1, 5V).
In acest caz, placa cu 1.35V nu iti va fi recunoscuta, si vei obtine diverse erori, freeze sau instabilitate.
SAU, foarte probabil, ecran negru.
Exista si aparate care pot lucra cu ambele voltaje (adica DDR3 (1.5V) si DDR3L (1, 35V), dar de preferat, nu concomitent!
Daca totusi pui ambele module de memorie impreuna intr-un astfel de laptop,
in functie de cat de destept e laptopul (generatie, an, chipset, update de BIOS, etc), s-ar putea sa forteze placa cu 1, 35V sa lucreze si ea la 1, 5V
(PS: la voltaje e invers fata de frecvente. Cand mixezi 2 frecvente diferite, laptopul va lucra la cea mai mica si pierzi si lucrul in Dual Channel).
Uneori obtii insa si in acest caz instabilitate, erori si freeze.
Deci sfatul meu e sa citesti bine in manualul laptopului.
Acolo afli daca ai un laptop ce se impaca doar cu DDR3 sau daca poate sa lucreze si cu DDR3L.
Manualul il gasesti pe net, daca cauti dupa modelul aparatului.
Daca nu il gasesti, spune-mi maine modelul si ti-l caut eu.
Salut! Normal ar trebui sa functioneze. Sunt cu curenți diferiți de alimentare pentru ca sunt modele diferite. Curentul chiar nu contează, contează tipul, frecventa și latența (acel CL11).
"DDR3L memory is a type of DDR3 SDRAM that operates at a lower voltage of 1.35 volts compared to the 1.5 volts required by standard DDR3 memory. The "L" in DDR3L stands for "low voltage"."
You're welcome.
La noroc, poate sa mearga, poate sa nu, daca o sa mearga vor merge amandoua modulele la 1.5v chestie care nu prea are cum sa faca bine la durata de viata a modulului ddr3l.
Eu unul cu siguranta nu l-as pune. Mai degraba as combina frecvente diferite si imi asum ca vor rula la cea mai mica, decat sa nu am match la voltaj.
Uita-te la paginile: 3, 34 si 79 din manualul de service.
https://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c03253774.pdf
Acolo indica doar memorie DDR3 (modelul PC3-10600)
Pe de alta parte, eu am Elite Book 8470p,
si am RAM DDR3L, modelul PC3-12800 (adica cu 1.35V, apare si in CPU-Z in tabul SPD),
Incearca-le intai pe fiecare pe rand.
Daca una dintre ele nu functioneaza (singura), o trimiti inapoi si iei alta cu voltaj adecvat.
Ai testat placile in laptop?
Dupa cum spuneam, eu am un model foarte asemanator,
si AL MEU 8470p lucreaza cu ambele.
Apare astfel in manual:
Memory Type DDR3/DDR3L
Eu am 2 placi DDR3L acum.
Problema e ca nu e bine sa le amesteci.
Pentru ca cea la 1, 5V va lucra normal.
Si cea de 1, 35V va fi fortata sa lucreze la un voltaj mai mare decat poate, lucru care ii va grabi sfarsitul.
Cum a spus de altfel si VoidEternal.