| keny62 a întrebat:

Buna seara. Am şi eu o întrebare referitoare la achiziţionarea unei placi video.
Am un system p. c cu urmatoarea configuraţíe;
Procesor AMD Athlon (tm) X2 255 Procesor, 3, 10 Ghz, Memorie Sycron DDR2/800 2GB PC6400, Placa video NVidia GForce G100, Cod Name G98, Technology 65 nm, Core 567, Shaders 1400, Memory 400 Mhz, Size 512 Mbytes şi doresc să schimb placa video existentă cu una de de 1 Ghz.
Întrebarea mea este, care placa video e compatibilă cu acest sistem şi dacă îmi puteţi şi recomanda un anume tip de placă.
Vă mulţumesc pentru un eventual raspuns.

Răspuns Câştigător
| BLKZ a răspuns:

Mai fa un mic efort si cumpara aceasta placa : http://www.pcgarage.ro/......-128-bit/. Are memorie gddr5, de vreo 2 ori mai rapida decat cea gddr3 si consuma mai putin. Nu lua in considerare ca are 512 mb. Multi gresesc cand spun ca 1gb e mai rapid decat 512. Partial adevarat. Diferenta se simte la rezolutii foarte mari(peste 19xx x xxxx) iar la rezolutii mici s-ar putea sa scada frame-ul cu 0.5 - 1 fps datorita folosirii in cazul placii de 1gb a unor latente mai mari pe cand la cea de 512 se folosesc latente mai mici, ceea ce aduce 0.5 - 1 fps in plus.

6 răspunsuri:
| BLKZ a răspuns:

Pai poti lua un hd 7970 la vreo 20 de milioane sau un 5670 la 3 milioane. Spune-ne un buget si dupa vedem ce placa se incadreaza in bugetul alocat.

| Kultho a răspuns:

Pai spune ce placa de baza ai ca aia e mai importanta...

| keny62 explică (pentru BLKZ):

200 ron

| keny62 explică (pentru Kultho):

Asrock Nforce 630A

| imaqtpie a răspuns:

Zi placa de baza si sursa

| keny62 explică (pentru imaqtpie):

Sursa e Black Power de 500 W şi Placa de baza model Asrock Nforce 630A. Sistemul e de tipul PC Digital Expert Classic V 4 upgradat cu procesorul mai sus menţionat.