| octav005 a întrebat:

Buna seara. AM un monitor incorporat in interior cu HDD, Procesor, DVD rom, memorie RAM, Exact configuratia unui PC.
Acest pc-monitor are nevoie de un alimentator de 19v cu 9AH, curent continuu.
As putea conecta doua alimentatoare de 19v, 4, 7 Ah, pusI in paralel ca sa ajunga la cei 9ah de cat are nevoie monitorul?

STIU CA LA acumulatori merg pusi in paralel pentru ai marii amperajul,

10 răspunsuri:
| DenDenX a răspuns:

Da poți conecta doua alimentatoare de 19V și 4.7Ah in paralel pentru a obține 9.4Ah dar trebuie sa te asiguri că au aceeași tensiune și că sunt de calitate buna pentru a evita suprasarcina sau probleme de echilibrare a curentului

| sierra1 a răspuns:

Maaare lucru dacă nu arzi ceva pe acolo. lasă improvizațiile și fă-ți rost de o sursă potrivită

Bula
| Bula a răspuns:

Alimentatoarele NU se masoara in Ah (Amper-ora). Nu exista asemenea unitate de masura electrica!
Nu se pot lega paralel doua surse de curent, fiindca doar ceea cu tensiune de iesire mai mare va conta.
O posibilitate accesibila este folosirea unei surse de curent dintr-un calculator (PC), care sa fie modificat la tensiunea de iesire (rebobinarea infasurarii secundare) de catre un electronist priceput.

| Ioanaoana5 a răspuns:

Nu, nu e recomandat să conectezi două alimentatoare în paralel pentru a obține amperajul necesar. La baterii funcționează pentru că sunt surse pasive de energie, dar alimentatoarele sunt electronice și pot intra în conflict, ceea ce poate duce la probleme serioase, inclusiv arderea unuia dintre ele. Cel mai sigur e să folosești un singur alimentator de 19V cu 9A sau chiar unul cu amperaj mai mare, cum ar fi 10A, pentru că dispozitivul va trage doar cât are nevoie. Dacă nu găsești exact 9A, încearcă unul puțin mai puternic, dar tot la 19V.

| mihai69 a răspuns (pentru Bula):

Ce rebobinare faci la o sursă în comutație?!?

Bula
| Bula a răspuns (pentru mihai69):

Secundarul transformatorului de iesire.

| mihai69 a răspuns (pentru Bula):

Care de obicei e impregnat în rășină ca să nu țiuie...
big grin
Și oricum ar trebui recalibrate și buclele de reacție etc. Nu e la fel de simplu ca la o sursă „clasică".

Bula
| Bula a răspuns (pentru mihai69):

Se poate rezolva.
Eu am modificat mai multe surse si au functionat bine.
Evident, trebuie schimbati si condensatoarele de filtraj, sa suporte tensiunea.

| octav005 explică (pentru Bula):

Nu ma pricep la modificări.