| octav005 a întrebat:

Bună seara. Am un Notebook Selecline am lăsat la încărcat acest notebook vreo 24 de ore. Și acumulatorul nu sa încărcat deloc. Se vede un led portocaliu când se introduce încărcătorul.
Am desfăcut și acest notebook în speranța că acumulatorul este umflat, dar este în perfecta stare.
Am zis ca este de la incarcator ca nu are amperaj. Notebook-ul se incarca cu 5v 2, 5A
Am încercat cu o sursa de PC 5V CU 28A. Dar tot asa. Nu încarcă. Se stinge notebook-ul. Cred ca e ceva a placa electronica. Ca bateria nu o încarcă.

Apoi am desfăcut cele doua contacte de la acumulator și am lipit pe placa doua fire și elementare la o sursa curent continuu 3.7 v 2.5A.

Asa merge fără probleme și continuu.

Vreau sa întreb dacă as aduga o sursa de 5v și pusa pe contactele de la acumulator și pusa și in paralel cu contactele de la placa chiar acolo unde este bornele de la acumulator Ar putea sa ardă placa?

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Te complici prea mult pentru un incarcator care poate costa 150 de lei!
faza cu sursa nu este fiabila si in plus nu stie cand sa opreasca incarcarea, la fel exista riscul sa busesti placa de baza si arunci laptopul la gunoi

Ca sa te convingi ca bateria este ok si nu ma indoiesc de asta!

simplu verifici bateria astfel deschizi cmd.exe (cu drepturi de admin)

scrii (copiezi) aceasta comanda in fereastra deschisa :

Powercfg /batteryreport si dai enter

inchizi fereastra CMD

gasesti raportul in C:\Windows\System32\battery-report.html
il deschizi cu orice browser si compari informatiile din acel formular :

cele de la DESIGN CAPACITY cu FULL CHARGE CAPACITY

In functie de ce valori sunt afisate la cele 2 categorii de mai sus, iti dai seama daca baterie este sau nu uzata!

Daca totul este ok cu bateria, incearca sa incarci cu un alt incarcator (incarcator sa aiba valori apropiate de cele necesare laptopului tau), daca merge atunci incarcatorul tau este de vina!

| octav005 explică (pentru Simpatic):

Problema este ca nu încarcă. Și am lăsat 24 de ore. Trebuia sa încarce un acumulator de 3.7v 4000 mAh

| octav005 explică (pentru Simpatic):

Eu știu ca un laptop merge și fără baterie dacă este alimentat la un alimentator de priza. Acest notebook al meu nu merge fără baterie. Este o simpla baterie cu un plus și un minus. Nu este acumulator ca laptop cu 7. sau 8 pini care are în interior o electronica

Bula
| Bula a răspuns:

Sunt posibile mai multe defecte:
- mufa de alimentare (mama) din notebook
- contactele bateriei
- circuitul electronic de incarcare
Identificarea si localizarea defectului se poate face simplu, cu un voltmetru.
Daca nu ai aparat de masura sau nu-l stii folosi pentru depanare, atunci apeleaza la un electronist!

| octav005 explică (pentru Bula):

Știu sa masor cu ap de măsură.

Bula
| Bula a răspuns (pentru octav005):

In acest caz, din 4-5 masuratori poti localiza defectul.