| RiciXR9 a întrebat:

Bună seara! Ma adresez celor care lucrează în comerț și au experienta mai mare. Sunt pe casierie (nu dau numele companiei) dar dacă știți nu spuneți numele. Sefii de tura au 49 targetul de eficienta peste 34, ce vreau eu sa știu este daca șefii de tura au un as in mânecă de au o productivitate atât de mare si nu pot sa dau cu presupul, dar să-i și întreb, nu ar fi atat de prosti sa-mi spună adevărul. Și ei ne spun sa facem productivitate / targetul de eficienta de 34 (scanari per minut), iar eu ajung maxim abia la 30. Dacă vreau sa ajung la productivitatea de 34 sau 49 trebuie sa scanez fiecare bucata, iar clientul nu ar sta sa aștepte toată ziua ca nu am înmulțit produsul "y" de "n" -ori. Intuiția mea spune ca sistemul caselor de marcat e de partea șefilor de tura. Ce părere averi?

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sigur ca-i posibil asa ceva, cei din strainatate o fac tot timpul, scanand absolut fiecare produs rapid, unul dupa altul.
Romanul este puturos din fire, el trebuie sa puna interbari, sa comenteze produsul sa faca si altele cand scaneaza, de aia pierde mult timp inutil si nu ajunge sa-si faca norma, conform muncii care trebuie facuta acolo, ca si casier.
Este o diferenta enorma intre servirea plina de lene s sictir a casierilor din Romania si a celor din occident!

Răspuns utilizator avertizat
| anonim3247 a răspuns:

Și la alții e cam la fel.

| SingleForOne a răspuns:

Ar fi un caz penal de înșelăciune prin muncă, dar ar trebui cercetat. Dacă se dovedește a fi fals, este mult mai rău pentru tine, chiar dacă urmează să pleci de la acel job.

| MiraMiraMira987654321 a răspuns:

O tampenie ce vi se cere. Si daca nu ai clienti, cum faci targetul?
Acum inteleg de ce unii casieri imi fac mie un carnat de chitanta scanand fiecare articol. Deci, se practica. Bine, nu o vei face la 50 de produse. Dar poti sa faci la 3-4.

| RiciXR9 explică (pentru MiraMiraMira987654321):

Când nu sunt clienți, facem altceva. Nu stam ca trântorii, ne ia directorul pe sus. Pe chitanță/bon îți arată numărul bucăților înmulțit cu produsul "y". Una e pe casa de marcat, iar alta e pe bon. Sistemul își da seama direct de productivitatea făcută.

| MiraMiraMira987654321 a răspuns (pentru RiciXR9):

Nu zic ca stati ca trantorii.
Ma intrebam cum se calculeaza daca nu sunt clienti. Se impart cele trei produse la 8 ore? Asta era intrebarea.