| euAnonim100 a întrebat:

TPU!
Am o mare problema! Nu imi mai functioneaza telecomanda de la TV (Sharp LC-19S7E-BK).
Sa va explic ce se intampla: daca apas pe orice buto al telecomenzii (in afara de 0, cu care am mai avut probleme, dar nu ma deranjeaza asta), semnalul se transmite catre televizor, beculetul clipeste, dar nu face nici o miscare!
Am incercat toate metodele pe care le stiu: am desfacut telecomanda: totul in regula; am umblat in setarile televizorului: nimic; m-am uitat si in manual, unde zicea sa opresc alimentarea pentru 10 secunde: acelasi lucru - absolut nimic! sad
Ce sa fac? Cum o pot repara, in afara sa o duc la service, dar daca nu se rezolva o voi duce!
Ajutati-ma, va rog! sad
Dau funda celui mai bun raspuns, restul vot!

4 răspunsuri:
| euAnonim100 explică:

Si inca ceva ce am uitat sa precizez: folosesc si televiziune analog si digitala de la UPC! La digital nu ma deranjeaza cu nimic, pentru ca folosesc telecomanda de la ei (doar pentru decodor. nu functioneaza si pe TV ca nu e compatibil). Imi trebuie pentru analog, ca nu am cu ce sa umblu, decat din butoane, dar nu e la fel ca si pe telecomanda... intelegeti voi!

| stlucian a răspuns:

Firma sau mai bine zis concernul Sharp a folosit intodeauna unele frecvente/coduri mai "deosebite"pentru telecomenzile lor si nu numai ei.Dar sa revenim, zici ca led-ul IR de la tel functioneaza dar ai CURATAT si senzorul de la TV? Cu o carpa cu putin alcool sanitar(spirt)undeva in zona butonului On/Off.Problema ar putea fi din TV nu neaparat din telecomanda. Oricum o telecomanda noua e £11.99

http://www.amazon.co.uk/......B007RYNDQK

dar curata mai intai senzorul din partea frontala a tv-ului.O solutie ar fi o telecomanda universala dar asta e alta poveste sau un service TV(cu tot cu TV-ul).Fa ce am zis si mai vb

| euAnonim100 explică (pentru stlucian):

Am curatat tot, dar nu se intampla nimic! sad Am incercat sa vad daca il pot controla cu IR-ul de la tableta, si merge! Deci e din telecomanda!

Deocamdata ai vot!

| stlucian a răspuns (pentru euAnonim100):

OK poate daca ai scapat-o frecventa de emisie sa fie alta din cauza quartului. Pune telecomanda langa un radio pe AM(unde medii)fara un post precis si vezi daca oscilatorul din telecomanda e receptionat de radio(pacaituri succesive in functie de butonul apasat pe tel)De obicei langa butonul de volum al radioului sau langa condensatorul variabil al acestuia(langa oscilator)