Salut în principiu da, dar trebuiesc făcute niște setări, deci să nu te aștepți ca imediat cum pui routerul în priză ai semnal la net, este ca și la televizor, pui antena prin cablu, bagi mufa în spatele televizorului, dar nu prinzi canale, decît dacă le cauți din telecomandă, e așa este și cu laptopul, ai router, acela prinde semnale wireless, adică fără cablu, dar trebuiesc făcute setări adică configurat ruterul ca să fie compatibil cu laptopul, și invers, și odată setat și configurat, dacă ai un ruter bun, ai și semnal bun, avînd un router slab automat semnalul este prost și ți se va întrerupe, din păcate eu nu știu cum să setează un router, nu am setat niciodată, am router, dar cumnatul meu mi l a setat el se pricepe. Sper că te am ajutat cu ceva, atît cît știu.
Nu contează distanța de casă, că oricum, nu mai prinzi tu nimic de la ruterul wi-fi de acasă, de la așa distanță, cu orice ai avea! Doar dacă ai un stick de Vodafone sau cosmote, Orange, și te conectezi la net printr-o astfel de rețea, după semnalul din zona unde mergi, altfel, n-ai ce face cu ruterul de acasă...că dacă au bunicii(?) net acolo, poate au ei și ruter(unde-ai mai văzut asta la bunici)
Fa-ma sa inteleg(sunt varza la wi-fi si din astea): deci, bunicii au cablu la romtelecom, dar nu si net. net o fi la un km de casa. cu routerul, eu nu trebuie sa am cablu la net, sau vreo sursa de net prin apropiere?
Ba da, trebuie să ave ți o sursă de net, altfel nu poate prinde, deci m ai pe înțelesul dumneavoastră, (bănuiesc că sînte ți o domnișoară nu?) Acest router prinde semnal de internet wirles adică la liber, (ne conectat) dar doar în anumite condiții, 1) să existe în zona respectivă cineva care are deja semnal de internet, adică conectat la o firmă, nu contează că este romtelecom sau rcs rds, sau upc, și 2) să nu le aibă parolate, că dacă are parolat nu prinde nimic cu toată conexiunea la net, dar oricum fiind în zonă internet este foarte probabil să găsiți semnal, routerul are 2 antene sau una? Că cel cu două antene este m ai bun prinde m ai bine semnal, ca și antena tv cu cît antena are amplificatorul mai puternic, cu atît semnalul este m ai bun. Sănătate multă.
Dar cu modem de internet? unul de la digi spre exemplu, imi trebuie internet prin preajma? Scuze ca te tot macin la cap, dar caut raspunsuri, bunicii mei nu au contract cu internet doar telefonie si cablu, si eu am nevie de internet pentru toata vara!
Iti multumesc mult pentru ajutor!
Cu stik de la digi s au cosmote, da ai semnal, dar cele de la digi sînt proaste, le pică semnalul foarte des, dar în ce localitate stați?
anonim_4396 întreabă: