| Alexandru390 a întrebat:

Bună TPU.
Am un laptop și trebuie să îi scot hddul pentru a îl înlocui cu un SSD. Eu vreau să formatez acel hdd. Pentru a-l folosi extern cu ajutorul unui rack. Ca și cum ar fi un stick doar că mai mare cu mai multă stocare. Pot să îl formatez când este deja în laptop sau când e conectat extern cu laptopul?
Principala întrebare e cum îl formatez?

Răspuns Câştigător
| JicaContra a răspuns:

Cand e deja in laptop poti sa il formatezi daca bootezi de pe altceva
cum acel ceva nu e windows (exista, dar sunt putine, rare, si nu merg prea bine), iar tu vrei sa formatezi NTFS (ca hdd pe care il folosesti tot in windows asta e cea mai buna solutie)

asa ca, schimba hdd cu sdd, instaleaza windows, pune vechiul hdd in rack extern, si apoi click dreapta pe start (dreapta nu stanga) Disk Management, acolo identifici hdd-ul dupa marime si stergi toate partitiile, refaci numai una si ii dai format, poti sa faci toate astea direct de acolo

5 răspunsuri:
| Alexandru390 explică (pentru JicaContra):

Mersi mult. happy

| anonimg a răspuns:

Poți să îl formatezi și după aceea (cand este in Rack), exact cum se formează un stick: clic dreapta, format ntfs. Pentru că va fi văzut ca și stick.

| JicaContra a răspuns (pentru Alexandru390):

Cu placere!

| JicaContra a răspuns (pentru anonimg):

happy... NOPE
sunt 2 diferente MARI
1. mai ales pe hdd in general se fac doua partitii, una de windows si una de restul, deci nu o sa aiba numai una mare, ci doua
2. windows-ul NU partitioneaza NICIODATA un stick in bucati (mai multe partitii) iar asta e cu orice ar fi, am incercat, ori treaba asta nu se aplica pe hdd-uri, chiar externe (poti sa ai mai multe partitii)

si mai sunt si altele, dar sunt prea vagi, cum ar fi ca pe un stick nu poti instala windows to go, decat daca e un stick foarte special si are nustiuce bit care il face sa fie vazut de windows ca hdd, si foarte putine au, in schimb un hdd, chiar extern, la modul absolut sigur are bit-ul ala

| anonimg a răspuns (pentru JicaContra):

Eu singur mi-am făcut pc-ul. Am pus un ssd și am pus Windows pe el. Nu este cine știe ce lucru complicat chiar și pentru un novice. Apoi am mai adăugat un ssd și pc-ul l-a văzut fără probleme; doar a trebuit să îl formatez cu clic dreapta.
De aceea spun: orice este introdus într-un usb de pc/laptop trebuie să fie văzut de Windows într-un fel sau altul, mai mult sau mai puțin. Deci poate să fie formatat cu un simplu clic dreapta. Și chiar dacă windowsul nu îl poate formata, există programe mai puternice care pot face acest lucru. Deci nu văd vreo complicație.
Eu când dau de vreo problemă, întotdeauna caut să văd atât cauza cât și soluția.