| Cineva! a întrebat:

As vrea sa-mi cumpar un aparat foto.Nu sunt o mare iubitoare de fotografie dar imi place ca atunci cand fac o poza sa iasa foarte clara, cu efecte "frumoase". Initiam m-am gandit la un aparat foto digital (la un fujufilm de 16 mpx; ma gandeam la acest aparat pentru ca are multi mpx ) iar dupa, m-am gandit la un aparat semi'profesional. Intrebarea mea e cam tampita dar. care e diferenta? In mod normal, nu a trebuie un fujifim de 16 mpx sa faca poze mai clare decat un Nikon(fie el semiprofesional sau nu) de 10? Credeti ca e greu sa inveti cum sa folosesti "corect" un aparat semiprofesional? Ce parere aveti si ce imi recomandati? Multumesc mult!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite o intrebare la care ma pricep!
Pai, in primul rand, cel semi-profesionist este mai performant decat acel Fujifilm(eu am 1600 big grin).
In al doilea rand la cel semi-profesionist iti trebuie mai multe lucruri si mai multi bani ( body si obiective).
Un aparat semi-profesionist poate costa intre. 10 si vreo 30 de milioane (doar body) iar obiectivul (poti primi un obiectiv mai ''neperformant'' din cauza zoom-ului si daca vrei sa iti cumperi unul mai bun costa si peste 5-10 milioane).
Iti recomand sa iti iei un Fujifilm deoarece este destul de bun si as prefera sa folosesti comenzi avansate pe el decat sa faci poze pe auto cu unul semi-profesional.
PS : Nu mereu calitatea unui aparat se masoara in mpx. Sa te uiti la obiectiv, daca scrie 2.8-inca un nr (nu conteaza ce nr) inseamna ca-i foarte bun.
Daca mai vrei detalii iti mai zic dar m-am rezumat incat sa intelegi.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de cati bani dispui, daca vrei ceva bun iti recomand un dslr, cu aparatele compacte nu prea ai ce face. Decat un aparat compact cu 16 mpx mai bine un dslr de 10 happy

| IonutAxi a răspuns:

Buna, nu e greu de folosit te inveti foarte usor, e bun asa cum vrei tu. Succes

| Cineva! explică (pentru anonim_4396):

Multumesc mult.Chiar nu stiam.raspunsul tau chiar mi-a fost de folos.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Cineva!):

happy